spin_goOm du hört talas om Twister eller Jackpot Sit & Go vet du redan vad grundkoncepten är i Spin & Go. PokerStars hakar nu på den hetaste nätpokertrenden med sitt Spin & Go där du kan vinna upp till $1200 när du spelar en Sit & go för $1 eller $18 000 när du spelar för $15.

Spin & Go är en form av Sit & go (dvs. enbordsturneringar som startar så fort tillräckligt många spelare är anmälda) och har som slogan: vinn 1000 gånger ditt inköp.

Du möter dock inte 1000 spelare utan bara 3(!), så hur går detta till? Precis som är fallet med Twister på iPoker-rum och Jackpot Sit & Go på Full Tilt Poker handlar det om att prissumman lottas fram precis innan turneringen startar. Du är alltså inte garanterad att spela om 1000 gånger ditt inköp varje gång – det är det optimala utgångsläget, vilket förstås inträffar sällan. I varje turnering är det en spelare som vinner hela prissumman.

Så här ser det ut när prissumman lottas fram

Så här ser det ut när prissumman lottas fram

Det vanligaste är att du spelar om 2 gånger ditt inköp, men det kan också vara 4, 6, 10, 25, 100, 200 eller alltså 1000 gånger. Att du får spela om 1000 gånger ditt inköp händer 5 gånger på 100 000 medan du kommer spela om 2 gånger ditt inköp 77 380 gånger på 100 000.

Storleken på rake varierar beroende på inköpet, från 4 till 7 procent. Minst rake betalar du för turneringar med inköp $7 och uppåt.

Om du funderar på ifall Sit & Spin har bra värde i jämförelse med vanliga Sit & go-turneringar är det i stort sett samma sak (förutsatt att du undviker de med 7% rake). I majoriteten av dina turneringar kommer värdet vara sämre medan du visa gånger kommer ha stort övervärde – det jämnar alltså ut sig långsiktigt. Det som gjort detta nya spelkoncept så populärt att det blir mer variation och att lottningen av prissumman blir ett extra överraskningsmoment. Och framför allt är det kicken de gånger då det snurras fram en stor prissumma.