Idag kommer jag titta närmare på matchen mellan New York Rangers och Florida. Hemmalaget har allt att spela för medans gästande Florida bara har sin heder att spela för. Rangers är klara favoriter, men oddset är lågt på en seger och kommer därför att välja ett målspel istället.

  • Match: NY Rangers – Florida
  • Speltips: NY Ranger över 2.5 mål
  • Odds: 1.65 @ Pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19/4, 01.05

Rangers kommer få kämpa för att nå slutspelet, det är en sak som är säker. Tittar man på tabelläget så har man allt i egna händer inför avslutningen. Man ligger på samma poäng som Winnipeg, men har en match mindre spelad. Det är ett par lag inblandade, men jag tror i slutändan att det kommer stå mellan dessa två om den sista slutspelsplatsen. Formen har på senare tid pekat uppåt för Rangers. Senast fick man dock stryk av Philadelphia med 4-2 efter att ha stoppats av Flyers nye målvakt Steve Mason som var helt otroligt bra. Man vann skotten med 40-22 och man borde kanske haft en pinne med sig ändå. På hemmaplan är man vassa och man skapar otroligt mycket chanser. På sista tiden har man överlag varit ett lag som skapat väldigt mycket målchanser, framförallt sedan man plockat in nya spelare som Ryan Clowe, Mats Zuccarello och Derek Brassard. Man har haft det lite kämpigt under säsongen, men en ganska vass andra halva har gjort att man nu är ett lag att räkna med om man tar sig till slutspel. Det ska man klara av, dels för att man är ett bättre lag än Winnipeg och även ett mycket roligare lag att titta på. Truppen har man som sagt och det är inget snack om att man ska ta sig till slutspel. Man har en världens bästa målvakter och dessutom har man en ganska frejdig offensiv även om man haft lite svårt att få in pucken ibland. Det offensiva har dock blivit betydligt mycket bättre än det var i början av säsongen. Oddsen på en vinst för Rangers är väldigt låga och känner inte att det är speciellt spelbart. Däremot så har man goda chanser att göra minst tre mål ikväll och det är dessutom ett helt okej odds, även om vissa kan se det som lågt. Hemma är man starka och ska klara av minst tre mål mot ett avhängt Florida. Rangers saknar Marc Staal, Brian Boyle och Derek Dorsett.

Florida har nog redan gått på semester om man tittar på deras senaste insatser. Man kan i och för sig  tro att de varit på semester under hela säsongen, men sanningen är väl också att de haft väldiga problem med skador. Laget är ett av de sämsta i ligan och man ligger också sist. Det stora problemet denna säsong har varit spelet i egen zon, men som sagt så har även det sina anledningar med tanke på deras skadeprobem också. Ett annat problem är att målvakterna Jacob Markström och Scott Clemmensen har spelat väldigt ojämnt. Markström har på senare blossats som nummer ett och han har gjort det helt okej. Ikväll väljer man att ställa Clemmensen och enligt mig är han en av de sämsta målvakterna i hela ligan. Lägg därtill att deras försvar är under all kritik och att man släppt in flest mål i hela NHL. Nu har man också tre raka förluster och känslan  säger att man bara vill att säsongen ska vara slut så man kan koppla bort hockeyn och njuta av det fina väder man har i Florida. Man saknar Jose Theodore, Sean Bergenheim, Kris Versteeg, Stephen Weiss, Ed Jovanovski och Filip Kuba.

Rangers Overall Scoring: 2.4
Rangers Home Scoring: 3.0
Rangers Home PP: 19.4%

Panthers Overall Defense: 3.5
Panthers Road Defense: 3.6
Panthers Road PK: 74.2%


Oddsen är som sagt låg på en vinst för Rangers, även om de förmodligen kommer stå som vinnare när matchen är klar. Jag kommer dock att spela Rangers över 2.5 mål hos Pinnacle med 6 units till oddset 1.65. Man lär klara av att göra minst tre mål mot ligans sämsta defensiv, speciellt nu när man spelar på hemmaplan.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden