Gefle IF - ständigt bottenlag

Det är två riktiga säckgäng som drabbar samman under söndagen när Åtvidaberg åker till Gävle för att göra upp om tre pinnar med jumbon Gefle.

 

Gefle alltjämt ett bottengäng trots degraderingen

På ena sidan har vi förra årets allsvenska jumbo Gefle, som har trillat ner i seriesystemet och nu är de faktiskt jumbo i Superettan och mycket talar för att tåget har gått, och de får ta en omstart i Division 1 likt Brommapojkarna som just nu rusar i Superettan. Efter 13 spelade matcher har Gefle bara 8 poäng genom 2 vinster och 2 kryss och resten förluster.
De tog sin andra seger för säsongen när de mötte Trelleborg borta nu senast. Ett något överraskande resultat, dessutom då Gefle inte såg särskilt pigga ut. De tre poängen kunde lika gärna hamnat på Trelleborgs konto.

 

 

Åtvidaberg ska vara bättre

Åtvid ligger även längre ner i tabellen och håller sig strax under säker mark. Men det är ett riktigt getingbo där i mitten. Med nuvarande tabell skulle Åtvid vid en vinst kunna hoppa upp till en sjundeplats från trettondeplatsen. I matchen mot Gefle har Åtvid har avstängningar på Jakobsson och Holm, men med gamla Gif Sundsvall-spelarna Holster och Helg på mittfältet så ska det nog kunna rullas runt en del.

 

Tipset

Åtvid har helt okej bortastatistik där man har tagit 3 segrar av 7 möjliga.
Gefle i sin tur har bara en vinst på hemmaplan utav sex möjliga. Resterande fem hemmamatcher är förluster. Den enda vinsten kom mot Syrianska med siffrorna 1-0 i mitten på april.

Gefle är ett riktigt säckgäng och både målskyttet tryter samtidigt som man läcker bakåt. Siffrorna skrivs till 13:28.

Att spela Gefle-vinst till 1.95 känns inte alls särskilt tryggt. Däremot finns det visst värde i Åtvidaberg som ligger på 3.65, och skönast är nog att spela 1.82 på X2 som finns att hämta hos Unibet.

 

Spela på Superettan hos Unibet!

Unibet

 

 

Senaste 5 matcherna Åtvidaberg (DWWLD)

Östers (h) 1-1

GAIS (b) 0-1

Varberg (h) 2-1

Dalkurd (b) 3-0

Trelleborg (h) 1-1

 

Senaste 5 matcherna Gefle (WLLLL)

Trelleborg (b) 0-1

Degerfors (b) 2-0

Örgryte (h) 0-1

BP (h) 1-3

GAIS (b) 1-0