Europa League i afton där Villarreal tagit sig till Schweiz för ett möte med FC Zürich. Det blev många mål när dessa lag möttes på spansk mark och jag tror vi får se en del mål även idag.

  • Match: Zürich – Villarreal
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,71 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Zurich ligger illa till i Grupp A där man placerar sig som jumbo med endast en inspelad poäng. Man inledde europaäventyret med en 3-2 förlust på bortagräs mot Apollon, för att sedan spela 1-1 hemma mot Borussia M’gladbach. Sedan begav man sig till El Madrigal där det blev en klar 4-1 förlust mot den gula ubåten. Nu är det alltså dags igen för ett möte lagen emellan, och det är bara vinst som gäller för hemmalaget. Man har helt klart chans att avancera vidare i turneringen, men då måste det till en trepoängare. Det borde innebära ett offensivt upplägg från hemmalaget som givetvis även blottar sig bakåt. Nu slipper man möta en vindsnabb Uche uppe på topp, men gästernas anfall vimlar av klasspelare.
Hos hemmalaget stryker vi Sadiku (forward), Rikan (mittfält), Kecojevic (back) och Gavranovic (forward) som alla går skadade. Vi sätter även frågetecken för Koch (back) och Kukeli (mittfält).

FC_Zürich_logo_(1977-1981)Villarreal_200x200

Villarreal har varit lyckosamma i Europa League och toppar gruppen på sju poäng just nu. 1-1 borta mot Borussia M’gladbach i första omgången, sedan har man två säkra segrar mot Apollon (4-0) och Zurich (4-1). Som ni ser så har man gjort en hel del mål, detta trots att man roterat hejvilt. Varken Uche eller Gio dos Santos har spelat särskilt många minuter i turneringen, men det finns en makalös bredd i anfallet. Man startar förmodligen med Moreno och Vietto på topp idag, vilket är två mycket hungriga spelare. Vi har även talangen Espinosa som inte fått särskilt mycket speltid i ligan, trots att det är en mycket bra spelare. På andra kanten får vi troligtvis se ryssen Cheryshev, ännu en supertalang. Så bredden finns hos Villarreal och kan man dessutom slänga in Gio dos Santos med kvarten kvar så blir det åka av. Men defensivt är inte Villarreal riktigt där ännu, och det är mycket illa att Musacchio fortfarande går skadad. Man dominerade spelet mot Valencia (1-3) i helgen, trots detta släppta man in tre bollar. Ligamatchen innan den så släppte man två förbi sig mot Sevilla (1-2). Nu är det lättare motstånd förvisso, men Villarreal kommer rotera både på backpositionerna och i mål idag, så där är man klart försvagade.
Uche och Jaume Costa lämnas hemma samtidigt som Jokic, Perez, Musacchio och Cani är skadade.


Det borde bli bra tempo i matchen när Zurich jagar sin första trepoängare i Europa League, annars är man så gott som ute ur turneringen. Spanjorerna vet hur man förvaltar kontringslägen och jag tror därför vi får se en del mål här. Testar en insats strax över medel på över 2,5 mål i matchen!

/e@sy