Champions League smygstartar borta i Ryssland denna afton där obesegrade Zenit tar emot Valencia i Grupp H. Båda lagen har en del defensiva avbräck till dagens match och det öppnar upp för ett överspel i mina ögon.

  • Match: Zenit – Valencia
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,15 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Zenit är som sagt obesegrade i Champions League så här långt och toppar därmed Grupp H efter fyra segrar på lika många försök. Man tog med sig tre poäng från Valencia (3-2) i den första omgången och sedan har det rullat på med vinster mot Gent (2-1) samt Lyon (3-1 & 2-0) gånger två. Som ni ser har målskyttet varit väldigt lyckat så här långt och inte helt oväntat är det anfallarna Hulk (3 mål) och Dzyuba (4 mål) som stått för merparten av målen. Dessa två förväntas starta på topp även idag och med tanke på hur Valencia sett ut mot slutet så lär hemmalaget skapa sina chanser idag. Men gästerna har samtidigt mycket speed framåt i planen, och det kan smyga in sig lite mättnad hos ryssarna då man är redan är klara för avancemang i turneringen. Tre av lagets fyra gruppspelsmatcher har klivit över 2,5 mål så här långt.

Hos Zenit stryker vi idag avstängda duon Javi Garcia och Anyukov, vilket båda är defensiva avbräck. Vidare så stryker vi den skadade mittfältaren Faizulin. Inga större avbräck framåt i planen med andra ord.

zenitValencia_200x200

Valencia var ett mycket pressat lag för två veckor sedan inför bortamatchen mot Celta Vigo. En förlust där och tränare Nuno hade förmodligen åkt all världens väg. Men Valencia vann med osannolika 5-1 och det gav Nuno lite andrum. Men förra helgen var det dags för bottennapp igen, när Las Palmas (1-1) gästade Mestalla. Las Palmas hade hela 68% bollinnehav på Mestalla och ordnade fram 18 (!) målchanser. Inte godkänt när man heter Valencia och även fast man vann med stora siffror mot Celta Vigo så speglar det knappast matchbilden där heller. Laget har en hel del skadebekymmer och det är främst i de bakre leden där bland annat två målvakter går skadade. Det finns även en del avbräck framåt i bland annat Rodrigo och Piatti, men där har Valencia täckning. Det anfall som man förmodligen sätter på planen idag är intressant med tanke på förväntad matchbild. Alcacer, Feghouli och Santi Mina är alla tre unga herrar med bra fart i sig, så där kan Valencia ställa till det, precis som mot Celta Vigo.

Alves, Ryan, Barragan, Mustafi och förmodligen även Fuego saknas idag, vilket är tunga avbräck bakåt.


Zenit lär komma in med en bra känsla och spela helt avslappnat här, vilket kan ställa till det. Som jag nämnde finns det snabba herrar på topp hos spanjorerna som trivs i kontringsspelet. Men samtidigt är Valencia inte bra defensivt just nu och därför känns ett överspelet helt rätt. Vi slänger in en medelinsats!

/e@sy