Spelomgång nummer två i grupp C och ännu ett spel som hämtas från Ryssland när Zenit St Petersburg gästas av italienska Milan. Liknande scenarion där båda lagen jagar värdefulla poäng inför fortsättningen efter svaga resultat från respektive premiärer. Testar en något annorlunda spelvariant. Återigen, notera tiden för spelstoppet.

  • Match: Zenit St Petersburg – Milan
  • Spel: Över 9,5 hörnor
  • Odds: 1,70 @ Unibet
  • Units: 4,5/10
  • Spelstopp: 18.00

I vanlig ordning, tidigare matchstart när det kommer till CL-matcher på rysk mark. Lutar mig mot en spelvariant som jag främst brukar använda på vissa lag i Premier League, La Liga och Allsvenskan.

Här möts två lag som sett till sommaren är de raka motsatserna till varandra. Zenit från St Petersburg är en av symbolerna för den ryska fotbollens frammarsch med stora ekonomiska resurser där det verkligen satsas på transfermarknaden i form av dyra utlänningar. För Milans del så har samma marknad inte varit till lagets fördel där man bl.a. gjorde sig av med Zlatan Ibrahimovic och Thiago Silva, vilket man har kunnat syna redan nu på det sportsliga planet där resultaten inte har gått lagets väg. Detsamma gäller faktiskt även hemmalaget, vilket jag kommer till senare.

Zenit förväntas ställa upp utan Igor Denisov på mitten av disciplinära skäl, sägs det. Milan har ett par frågetecken, dock inte på någon nyckelfigur – om man nu ens har några tydliga sådana.

Nyförvärvet Hulk (bilden) sägs vara en del i att det råder en mindre osämja bland vissa spelare i laget som inte känner sig uppskattade sett till lönenivåerna. Något som kan ha bidragit till de knackiga resultaten på slutet och så även att jag avstår från att spela hemmalaget att göra över 1,5 mål. Sett till satsningen så är ett missat avancemang från gruppspelet ett stort misslyckande för ryska blåvitt, medan jag faktiskt inte skulle bli förvånad om italienarna åkte på respass redan i den här fasen.

Zenit förlorade sin premiär med 3-0 (Malaga borta) medan Milan lirade mållöst (Anderlecht hemma) och här måste båda lagen gå hårt för poängen, och sett till den här spelvarianten, så tror jag att det kommer synas den sista halvtimmen om det skulle stå och väga innan dess. Statistiskt sett så har framförallt ryssarna  visat att de kan skapa mycket av den här varan hemma på Petrovsky stadion och linan på en hörna var 9:e minut känns överkomlig.

När det kommer till hörnor samt målskyttar etc så stannar jag oftast strax under medel och det blir inget undantag här.

/Puyol