Returmöten av Europa League i afton där Sevilla tagit sig till Ryssland för ett möte med Zenit. Spanjorerna har 2-1 att gå på från första mötet och det lär innebär ett väldigt öppet spel i den här returen. Målkalas?

  • Match: Zenit – Sevilla
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:05

Zenit stod inte för någon större prestation på spansk mark och även fast ryssarna länge hade ledningen i matchen så var det en rättvis seger som Sevilla tog till slut. Zenit hade en del avstängningar på nyckelspelare i den matchen och det var inte speciellt förvånande att laget spelade ganska defensivt för att få med sig ett bra resultat hem. Nu har man Danny och Hulk tillbaka och det spetsar till offensiven när man nu måste ge sig iväg på jakt efter mål. Zenit måste in med minst ett mål framåt för att avancera, samtidigt som man då måste hålla tätt bakåt. Så hur vi än vrider och vänder på det så måste ett lag framåt så länge vi är under 2,5 mål i matchen. Det bäddar för ett öppet spel och när ryssarna kliver på framåt så kommer Sevilla få ytor för sina livsfarliga kontringar.

Vi har även ett jobbigt defensivt avbräck hos hemmalaget som får klara sig utan mittback Garay. Argentinaren är en given startspelare och kommer saknas i försvaret här. Vi stryker även mittfältaren Ryazantsev som är avstängd, men det är inget större avbräck.

zenitSevilla_200x200

Sevilla pumpade på ordentligt mot Zenit på hemmaplan och det var bara en tidsfråga innan kvitteringen skulle komma. Sedan avgjorde Suarez matchen i slutskedet och Sevilla är därmed i förarsätet inför kvällens retur. Men spelet på bortaplan har inte imponerat under säsongen där laget släppt in en hel del mål och inte alls spelat lika stabilt som hemma på Ramon Sanchez Pizjuan. Senast i ligaspelet blev det bara 1-1 borta mot Granada och ser vi till Europa League så har man nästan släppt in mål i varenda bortamatch. Laget har inget vidare försvarsspel enligt mig och räkna med att det kommer bli ordentligt testat i dagens match. Men framåt finns det fart och finess och Sevilla, något som kan passa utmärkt i dagens match.

Hos gästerna stryker vi Cristóforo och målvakt Barbosa som gått skadade en längre period. Vi sätter även ett frågetecken för Carriço.


Ryssarna måste kliva på framåt från start och göra mål om laget vill avancera vidare i turneringen. Lyckas man sätta dit en kasse så är det istället Sevilla som måste jaga mål för att avancera. Jag tror detta kommer bli en öppen tillställning och efter 90 min fotboll så ska vi nog hunnit se minst tre mål i matchen. Testar en insats strax över medel på detta!

/e@sy