Champions League ikväll och jag lägger lite extra fokus på matchen som spelas i Ryssland mellan Zenit och Malaga. Ena laget väljer att vila en del nyckelspelare här på grund av att man redan är klara, så spelet är självklart.

  • Match: Zenit – Malaga
  • Spel: Zenit
  • Odds: 1,75 @ expekt
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Zenit har inte gått bra i Champions League och placerar sig just nu på en sistaplats i gruppen med endast tre poäng inspelade. Men tack vare att Malaga ryckt ifrån i toppen så har fortfarande ryssarna en helt klart vettig chans att ta sig vidare, men det kommer förmodligen att krävas en vinst ikväll för att man ska få spela vidare. Det gäller att klubbens toppspelare i Hulk, Witsel och Kerzhakov börjar prestera på allvar nu och visa varför man får en ganska fin månadspeng av Zenit, för i de matcher jag kikat på har man varit sådär för att uttrycka det milt. Hemmaplan är självklart en fördel för ryssarna och kylan borde även sättas upp på pluskontot hos hemmalaget.

Hemmalaget får tillbaka Hulk och Lombaerts här och saknar endast Criscito och Lukovic på grund av skada.

Dags för Hulk att visa klass!

Malaga är ohotade i toppen av tabellen och är redan klara för fortsatt spel i Champions League, vilket är otroligt imponerande av spanjorerna som var uträknade av många inför den här säsongen. Man behöver en poäng till för att säkra gruppsegern men det kan mycket väl räcka till gruppseger vid två förluster i återstående matcher också, allt beroende på hur det går i de andra matcherna i gruppen. Malaga är inne i en mycket taskig form för tillfället och det är väl inte direkt så svårt att förstå då man matchats ruskigt hårt och har en tunn trupp. På de tre senaste ligamatcherna har man ett kryss och två förluster på kontot, där förlusterna kommit på hemmagräs mot svagt motstånd där man annars brukar vara otroligt starka.

Till dagens match väljer man dessutom att vila en hel del spelare och det är inte vilka spelare som helst. Joaquin och Saviola lämnas hemma och det är även väldigt troligt att Isco stannar på bänken idag. Vidare så är Iturra avstängd och man har skador på Baptista, Monreal, Sergio Sánchez och Kameni.


Zenit borde vara bra mycket mer motiverade än Malaga här då det är en vinst som krävs för att man ska ha chans på fortsatt spel. När Malaga dessutom vilar tre av sina bästa spelare så tycker jag ettan känns vettig.

/e@sy