Fotboll från Champions League idag och Atlético Madrid är i Ryssland för att ta sig an Zenit St.Petersburg. Man har rest utan många av sina ledande spelare, men jag vill ändå påstå att man ska ha en vettig chans här.

  • Match: Zenit – Atlético
  • Spel: Atlético (insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 2,50 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Zenit har inte imponerat i Champions League så här långt med fem inspelade poäng på sina fyra matcher. Nu ligger man trots allt tvåa på det och det är tack vare kvällens motståndare som gjort rent hus i gruppen. Man har förvisso plockat fyra poäng i ett dubbelmöte mot Porto nyligen men det har inte varit några bra prestationer i dessa matcher. I bortamötet mot Porto fick man spela med en man mer i 85 min och ändå var det portugiserna som skapade flest och bäst chanser. Men i slutskedet av matchen kunde Kerzhakov nicka in 0-1 och Zenit kunde flyga hem till Ryssland med tre pinnar i bagaget. Inte heller i hemmamötet mot Porto (1-1) imponerade man och trots att man kostade på sig att bränna en straff så var man inte värda mer än en pinne där. Med tanke på att Porto förmodligen kommer göra processen kort med Austria Wien så är det lite press på ryssarna att vinna här, något som inte alltid är en fördel.

I hemmalaget stryker vi idag den skadade trion Ansaldi, Anyukov och Danny.

atleticomiranda

Atlético Madrid har imponerat stort på alla plan den här säsongen och har som sagt tagit fyra segrar av fyra möjliga i Champions League, detta med en förkrossande målskillnad på 12-2. Det innebär att man redan nu är klara gruppettor och kommer spela vidare i turneringen. Det betyder också att man väljer att lämna en hel del spelare hemma där Diego Costa, Tiago, Godín, Filipe Luis, Arda Turan och David Villa inte rest med till Ryssland. Givetvis är det en klar försvagning hos gästerna, men jag tycker inte man ska underskatta reservspelarna hos Atlético. Här finns bland annat supertalangen Oliver Torres som förmodligen får chansen idag, även Leo Baptistao är tillbaka från skada och beräknas starta. Jag förväntar mig att spanjorerna spelar lite på kontring idag och då är det inte fel att ha Adrian och Baptistao på planen som är rejält löpstarka.

Förutom alla spelare som man väljer att vila så har man även Mario Suarez på skadelistan.


All press ligger på Zenit här som nästan är piskade att vinna matchen för att inte få en riktigt jobbig sista omgång. Det tror jag kan passa Atlético ganska bra och man ska som sagt inte underskatta spanjorerna trots att man vilar en massa spelare. Sätter en liten slant på Atlético med insatsen tillbaka vid ett oavgjort resultat.

/e@sy