Ännu en dag med vänskapliga matcher där det ska spelas Memorial Carlos Lapetra på La Romareda. Här ska segundalaget Zaragoza ta emot den gula ubåten Villarreal. Hemmalaget har tvingats sälja av allt med kvalité i truppen och jag tror man får det väldigt svårt här.

  • Match: Zaragoza – Villarreal
  • Spel: Villarreal
  • Odds: 1,80 @ unibet
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Zaragoza ramlade ur la liga för två säsonger sedan och hade det väldigt kämpigt i segundan förra säsongen. Man hamnade först på en 14:e plats under fjolårssäsongen och det var helt klart en missräkning med den trupp man hade till sitt förfogande. Man lär knappast hamna på någon framskjuten placering i år heller, då man tvingats sälja av det mesta som är värt någonting i spelartruppen, detta på grund av dålig ekonomi. Paco Montanes och Alvaro Gonzalez såldes för en billig slant till Espanyol, två spelare som tillhörde de bättre i Zaragoza. Vidare så gick Victor Rodriguez till Elche och Abraham försvinner till Eibar. Det är tunga tapp för laget och det har även märkts på resultaten på försäsongen. Två förluster har man av två möjliga, där Huesca (2-3) och Numancia (0-1) stått för motståndet, lag som inte alls är av samma kaliber som Villarreal. Zaragoza får hoppas att den gula ubåten roterar rejält i dagens match, annars tror jag att detta kan sticka iväg ordentligt.

Villarreal_200x200

Villarreal ser mycket intressanta ut den här säsongen och har värvat riktigt klokt. Det finns så mycket talang och bredd i det här laget att man kostat på sig att låna ut både Pereira och Aquino till Rayo Vallecano, som inte är några skitspelare i mitt tycke. Den här ungdomligheten man har truppen mixat med de mer etablerade spelarna tror jag kan ta Villarreal riktigt långt den här säsongen. Man har även visat i träningsmatcherna att man har något stort på gång, där man är obesegrade under full tid så här långt. Förutom i regionsderbyt mot Elche (1-1) så har man verkligen bollat med sitt motstånd, däribland både Swansea (3-0) och nu senast italienska Sassuolo (4-2). Trots att italienarna fick göra två mål så var det också det enda man hade i matchen, i övrigt var man totalt utspelade från minut ett. Dessa två lag som jag nämnt är väl inga topplag i respektive liga direkt, men man är garanterat både ett och två snäpp vassare än Zaragoza. Nu ska det sägas att Villarreal har ett tufft spelschema framför sig, och kan därför komma att rotera en del här. Men som jag skrivit så har man en riktigt bra bredd i truppen, så jag ser inte några större faror med detta.


Zaragoza kommer förmodligen tillhöra de nedre skiktet av segundan denna säsong och truppen man har är inte alls särskilt namnkunnig längre. Man borde därför få det väldigt tufft i dagens match, mot en motståndare som jag tippar topp sex i la liga. Börjar med en mindre insats på tvåan här, som kan fyllas på om bortalagets startelva ser extra bra ut.

/e@sy