Lunchmatch i segundan denna söndag och det blir en kamp mellan Zaragoza – Valladolid på La Romareda. Det brukar svänga bra när Zaragoza spelar på hemmaplan och Valladolid kommer från ett riktigt målfyrverkeri i förra omgången. Innebär det att vi får se en del mål här?

  • Match: Zaragoza – Valladolid
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Zaragoza har rest sig efter en knackig start och placerar sig just nu på en 7:e plats i tabellen. Tränarbytet man gjorde efter förlusten mot Numancia (0-2) har givit effekt då laget nu är obesegrade i fyra raka omgångar, uppdelat på två vinster och två kryss. Försvarsspelet var svagheten innan man gjorde förändringar på tränarposten, och jag kan inte direkt påstå att den biten blivit särskilt mycket bättre. Det svänger vilt när Zaragoza är i farten och skillnaden nu mot tidigare är att man är effektivare än sina motståndare framför mål. Hemma på La Romareda svänger det extra mycket och kikar vi fem hemmamatcher tillbaka så har samtliga klivit över 2,5 mål. Det är bra tryck från läktarhåll och det innebär oftast huvudlöst spel från Zaragoza. Offensivt är laget dock riktigt vassa med spelare som Borja Baston (17/11) och Eldin Hadzic (13/5), så jag tror inte Zaragoza går mållösa här.

Defensiva skadebekymmer har laget gott om då varken Ruben (8/1), Vallejo (7/0) eller Mario (11/0) är redo för spel ännu. Det är tre tilltänkta startspelare och mycket tunga avbräck försvarsmässigt. Den gamla Real Madrid-spelaren Carlos Diogo (4/0) har värvats in för att stärka defensiven, men nu har även Diogo gått och skadat sig på en träning och är tveksam till spel. I övrigt stryker vi mittfältare Romero som är avstängd.

zaragoza_200x200valladolid_200x200

Valladolid halkade ur La Liga förra säsongen och siktar på att ta sig tillbaka så fort som möjligt. En helt klart rimlig målsättning då laget fått behålla många nyckelspelare samt fyllt på med ett par intressanta namn. En 5:e plats placerar sig Valladolid på för tillfället och förra omgången fick man ordentlig islossning när Barcelona B gästade Jose Zorrilla. Det var ren utklassning och efter 90 min fotboll hade vi 7-o på resultattavlan. Trots många klasspelare offensivt så har inte Valladolid gjort överdrivet många mål under säsongen, så jag tror att storsegern kan få det att lossna lite. Bergdich, Óscar, Mojica, Óscar Díaz och Jeffren är riktigt bra spelare på den här nivån och nu har laget även fyllt på med Jonathan Pereira, som hämtas från Rayo och lånas av Villarreal.

Inga jättebekymmer hos gästerna som saknar Alfaro (1/0) och Sastre (5/0).


Som jag nämnt brukar det bli vilda västern på La Romareda. Även fast Valladolid är relativt stabila i sitt spel så dansar man efter Zaragozas pipa här. Hemmalaget kommer trycka upp tempot och trycka på framåt, vilket borde innebära massvis av chanser åt båda håll. Skjuter in en medelinsats på över 2,5 och hoppas på målkalas!

Testar även ett intressant specialspel i matchen:

Båda lagen gör mål och Valladolid vinner – 6,00 @ bet365 - 1/10 units

Zaragoza har ordentliga skadebekymmer i de bakre leden, och även fast jag inte tror att hemmalaget går mållösa så ska nog Valladolid väga lite tyngre till slut.

/e@sy