Vanligtvis brukar vi inte spela måndagsmatcher i Segundan, men på grund av en strejk i Zaragoza så kör vi alltså en match även idag. Hemmalaget har fått bra fart på grejerna på slutet och ska ses med god chans mot ett Tenerife som plockat noll poäng på resande fot.

  • Match: Zaragoza – Tenerife
  • Spel: Zaragoza över 1,5 mål
  • Odds: 2,50 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Zaragoza är ett klassiskt lag inom den spanska fotbollen som har närmare 58 säsonger i La Liga på kontot. Men säsongen 2012/13 åkte man ur högstaligan och har sedan dess brottats med en del ekonomiska bekymmer inom klubben. Man hade även en urusel fjolårssäsong i andraligan där man fick kämpa rejält för att hålla sig kvar. Inte heller starten på den här säsongen var särskilt bra där man plockade två poäng på de tre inledande omgångarna och även åkte ur cupen. Men efter detta har man växlat upp och laget är nu obesegrade i sju raka matcher, där det blivit fem segrar och två kryss. Nu ska det sägas att motståndet inte alls varit det bästa under dessa matcher, men vilket som så tycker jag det är imponerande. Man ska ha en bra chans mot ett Tenerife som inte imponerat så här långt, men jag väljer ändå att spela ö1,5 istället för den raka ettan. Jag har sett matcher där Zaragoza blottat sig fullständigt bakåt och man har inget försvarsspel som jag litar på fullt ut.
Inga större bekymmer hos hemmalaget som endast saknar andrakeepern Bono som är långtidsskadad. Det var frågetecken för stjärnanfallaren Borja Baston (lån från Atlético), men han finns med och är spelklar till dagens match.

zaragoza_200x200tenerife_180x180

Tenerife var nykomlingar i Segundan förra säsongen och var faktiskt med i toppskiktet av tabellen en bra bit in på säsongen. Men sedan rasade allt samman och till slut så hamnade man på en 11:e plats. Man sålde sin stora stjärna Ayoze Perez till Newcastle mitt under säsongen och det var nog en avgörande faktor till raset, för man kunde inte göra mål. Årets säsong har Tenerife inlett svagt och just nu ligger laget på ett 19:e placering i tabellen, och problemen med målskyttet kvarstår. Endast nio mål gjorda på tio matcher innebär att man är näst sämst på just den biten i Segundan, endast Llagostera (5) är sämre. Men laget har ändå en del kapabla herrar framåt och man kommer in här med lite självförtroende efter 2-0 i senaste omgången mot Barcelona B. Diego Ifran (lån från Sociedad) stod för ett av målen i den matchen och det är mycket bra spelare på den här nivån tycker jag. Tyvärr har han haft enorma skadebekymmer de senaste åren, annars hade han nog varit kvar i Sociedad och spelat La Liga. Men något som talar för en hemmavinst här är ju självklart det facit Tenerife har på resande fot så här långt; fem förluster av fem möjliga. Endast mot Ponferradina (0-1) har man släppt in enbart en kasse, i övrigt har det minst varit två mål insläppta per match. Senaste bortamatchen mot Osasuna fick man ändå trycka dit två strutar, men det blev en 3-2 förlust i slutändan ändå. Men som sagt, Tenerife har gjort fyra mål på de två senaste omgångarna, så räkna in bort deras offensiv!
Hos gästerna stryker vi målvakt Sanz och backen Albizua, som båda går skadade.


Det brukar vara bra drag på Romareda och jag tror vi får se en ganska svängig match där hemmalaget trycker upp ett bra tempo. Man har vind i seglet just nu och jag tycker även man ska kunna trycka in ett par bollar här med en Borja Baston som är redo för spel. Men jag väljer som sagt två hemmamål istället för den raka ettan, för jag litar inte på Zaragozas försvar. Vi testar en insats strax under medel på detta till fina 2,50 hos bet365.

/e@sy