Träningsmatch på härliga Romareda idag när La Liga-laget Sociedad gästar Zaragoza från andraligan. Baskerna reser med en stark trupp och ska ses med bra chans mot Zaragoza som tappat flera nyckelspelare.

  • Match: Zaragoza – Sociedad
  • Spel: Sociedad
  • Odds: 2,20 @ unibet
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Zaragoza var nära att ta klivet upp  i La Liga förra säsongen, men föll på målsnöret där Las Palmas blev för svåra. Följen av detta blev givetvis att många spelare lämnade laget, och det är ingen skräll att just Borja Baston, Eldin Hadzic och Willian drog vidare. Lagets tre bästa spelare offensivt förra säsongen och även fast Zaragoza fått in vettiga ersättare i Ortuño, Hinestroza och Erik Moran, så tror jag det kommer ta tid att spela ihop laget. Självfallet kommer dessa spelare hålla bra klass i Segundan, det tvivlar jag inte en sekund på. Men nu stöter man på ett Sociedad som ser väldigt starka ut defensivt, då kan det bli svårt att skapa något framåt. Dessutom hade Zaragoza en bedrövlig defensiv förra säsongen, vilket jag inte tror tränare Popovic fått ordning på ännu. Träningsmatchandet har sett hyfsat ut med facit 1-2-1, men det är mot lag som är flera snäpp sämre än Sociedad.

Matchtrupp Zaragoza:

Alcolea, Bono, Marc Bertrán, Rico, Cabrera, Rubén, Isaac Carcelén, Abraham, Wilk, Aria, Ángel, Ortuño, Jaime, Pedro, Hinestroza, Dorca, Erik Morán, Diamanka och Jorge Díaz.

zaragoza_200x200sociedad_200x200

Sociedad gjorde inget större avtryck i La Liga förra säsongen där laget slutade på en 12:e plats. Men det var lite omställningar i spelet från det att Arrasate fick sparken och David Moyes tillträdde. Sociedad är inte något lag som spelar gladfotboll längre, utan fokus ligger nu på det defensiva. Ett tecken på det är de sju träningsmatcher som laget spelat hittills, med enbart fem insläppta mål. Sociedad har hållit nollan intakt i fyra av dessa matcher, vilket jag tror Moyes är väldigt nöjd med. Nu gäller det bara att få fart på offensiven, vilket nyförvärvet Jonathas kan bidra till, och givetvis Carlos Vela när han är i speldugligt skick. Tre mål framåt senast mot grekiska Panathinaikos (3-0) kan släppa på en del knutar.

Matchtrupp Sociedad:

Rulli, Bardají, Zaldua, Aritz, Mikel, Ansotegi, Diego Reyes, De la Bella, Yuri, Héctor, Markel, Granero, Pardo, Zurutuza, Canales, Concha, Bruma, Oyarzun, Chory Castro, Agirretxe och Jonathas.


Zaragoza har många nya namn i truppen och har inte imponerat på försäsongen mot svagt motstånd. Nu är det ett välorganiserat Sociedad som står på andra sidan och får baskerna in en balja så tror jag att man vinner matchen. Vi testar därför en mindre insats på den raka tvåan till 2,20 hos unibet.

/e@sy