Två matcher i den spanska cupen ikväll där den tidiga matchen spelas på La Romareda mellan Zaragoza och Sevilla. Unai Emery som precis tillträtt som ny tränare för Sevilla kommer säkerligen trycka ut en stark elva för att få en bra start. Men kommer det att räcka?

  • Match: Zaragoza – Sevilla
  • Spel: båda lagen gör mål
  • Odds: 1,83 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 19:30

Zaragoza tog sig till vidare i cupen genom att i förra omgången slå ut Levante med totalt 3-0. Där man i första mötet på bortagräs ställde upp med en väldigt svag elva för att sedan trycka ut en betydligt starkare elva på hemmaplan. I kvällens match är jag ganska övertygad om att man trycker ut det starkaste man har då returen på Ramon Sanchez Pizjuan inte blir någon lätt resa. Man vill säkerligen ha ett par mål med sig till den matchen och trots att man inte har någon offensiv av världsklass så tror jag man fixar minst ett mål på Sevillas väldigt dåliga defensiv.

Romaric på landslagsuppdrag och Aranda lämnas utanför truppen. Álvaro missar även matchen på grund av avstängning.

Trolig startelva:

Franco, Sapunaru, Loovens, Paredes, Abraham, Apono, Movilla, Oriol, Victor, Montanes och Postiga.

Sevilla har gått knackigt i ligan ett tag och 2-0 förlusten mot Valencia blev droppen då man sparkade tränare Míchel och sedan gjorde klart med Unai Emery (bilden) som ny tränare. Detta blir hans första match som ansvarig för Sevilla och jag kan inte se att han vilar några tyngre spelare i sin debut. Han vill självfallet få en bra start i den nya klubben och samtidigt så vet han hur viktigt det är att få in ett mål på bortaplan när det vankas cupmatch. Offensivt så har Sevilla riktigt bra spelare tycker jag utan att man lyckats allt för bra hittills denna säsong, men defensiven lämnar mycket att önska.

Inga nya avbräck i Sevilla och man verkar köra på med samma manskap som senast i ligan.

Trolig startelva:

Palop, Cicinho, Botia, Spahic, Navarro, Maduro, Medel, Navas, Rakitic, Reyes och Negredo.


Sevilla med ny tränare får säkert en liten uppsving nu framöver, för med den spelartrupp man har ska man inte ligga så långt ner i ligan. Men försvaret är otroligt svajigt och mittbacklåset idag med troligtvis Botia och Spahic känns inte särskilt tryggt någonstans. Nej, båda lagen gör mål känns som ett bra spel här!

Testar även över 2,5 mål till 2,15 @ betsson – 2/10 units.

/e@sy