Vi tar oss till La Romareda under lördagen där Zaragoza tar emot krislaget Recreativo. Gästerna har ekonomiska bekymmer i klubben och sladdar i botten av tabellen. Enkel match för hemmalaget?

  • Match: Zaragoza – Recreativo
  • Spel: Zaragoza över 1,5 mål
  • Odds: 2,05 @ betsson 
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Zaragoza ligger på en 7:e plats just nu och har siktet inställt på en av fyra playoff-platser. Det är hela nio poäng upp till en direktplats och dit tror jag knappast laget kommer nå. Spelet har varit ojämnt under säsongen för Zaragoza och det är väldigt ofta som det brakar till och blir ordentliga målkalas när laget är i farten. En av anledningarna är enorma skadebekymmer i försvarslinjen där man ett tag hade hela sex försvarsspelare borta. Men framåt är Zaragoza riktigt bra och hemma på Romareda öser man oftast på ordentligt. Ibland blir det lite för mycket för lagets bästa, men underhållningen kan man aldrig klaga på. En spelare att nämna framåt är givetvis Borja Baston, som ligger tvåa i segundans skytteliga på 13 fullträffar.

Det har ljusnat lite på skadefronten hos Zaragoza som fått tillbaka en del spelare nyligen. Men det är många spelare som varit borta under en längre period och jag tycker därför vi kan sätta ett frågetecken för försvaret. Vi stryker backen Rubén och anfallare Eldin till dagens match. Bosniern Eldin är ett litet avbräck, men det finns många bra anfallsspelare hos Zaragoza.

zaragoza_200x200Recreativo_200x200

Recreativo Huelva har stora bekymmer för dagen, både på och utanför planen. Om vi startar utanför planen så är det ekonomiska bekymmer i klubben där en del spelare inte fått sina löner i rätt tid osv. Givetvis speglar det av sig ute på fotbollsplanen där hunger hos spelarna kanske inte är den allra bästa. Laget har plockat en poäng på de fem senaste matcherna och har nu halkat ner under nedflyttningsstrecket. Senast blev det en 3-1 förlust mot ett mycket formsvagt Barcelona B och det säger väl en del om lagets dagsform. På resande fot har Recreativo haft det tungt på slutet med fem raka förluster, där laget endast gjort ett mål framåt. Men mot ett anfallsglatt Zaragoza kommer man få sina chanser och jag litar inte alls på hemmalagets försvar.

Hos gästerna stryker vi skadade Cabrera och avstängda Montoro. Sedan tidigare finns även Braulio samt Alvaro på skadelistan.


Zaragoza på hemmaplan brukar som sagt bjuda på underhållning då laget sätter högsta fart från början och trycker på framåt. Det innebär oftast en del målchanser, men samtidigt så brukar man släppa till väldigt många chanser också. Därför hoppar jag den raka ettan här och går istället på Zaragoza över 1,5 mål. I 7 av 11 hemmamatcher har Zaragoza fixat den här linan. Högre insats!

/e@sy