Mitt andra spelobjekt från segundan hittar vi på klassiska La Romareda där Zaragoza gästas av Ponferradina. Hemmalaget har gjort förändringar på tränarposten inför den här drabbningen och hoppas givetvis på omedelbar effekt. Men försvarsspelet är inte det bästa hos Zaragoza och det kan säkerligen gästerna utnyttja. Målkalas?

  • Match: Zaragoza – Ponferradina
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,20 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Zaragoza hade en kämpig start på ligan innan man hoppade upp på ett vinnarspår som varade ett gäng matcher. Men nu är laget helt under isen igen och efter förra helgens bortaförlust mot Numancia (0-2) gjorde man förändringar på tränarposten. Det som behöver styras upp hos laget är definitivt försvarsspelet, då man släppt in 10 mål på de fyra senaste matcherna. Men att nya tränaren Popovic fått ordning på det här under en veckas period tror jag inte ett dugg på. Som vanligt inför de fanatiska hemmafansen så kommer Zaragoza gå på riktigt hårt framåt här, vilket brukar öppna upp spelet rejält. Man har även fina spelare framåt i planen som kan producera mål, jag tänker då främst på Borja Baston som nätat nio gånger så här långt och finns med i toppen av skytteligan. Nu saknas förvisso brassen Willian (10/2) i anfallet på grund av avstängning idag, men jag tycker det finns lämpliga ersättare där. Värre är det på de defensiva positionerna där man idag saknar trion Mario (11/0), Rubén (8/1) och Vallejo (7/0). Detta innebär väldigt få alternativ i en redan darrig backlinje.

zaragoza_200x200ponferradina_180x180

Ponferradina värvade smart inför den här säsongen och återfinns på en 6:e plats just nu. Formen är helt klart godkänd men laget kryssar alldeles för mycket för att ta några större kliv uppåt i tabellen. Obesegrade i de sex senaste matcherna faktiskt, men fyra av dessa har varit oavgjorda resultat. Men mål gör man oftast och senast blev det hela fyra stycken i kryssmatchen mot Barcelona B (4-4) på hemmagräs. Anfallare Yuri byttes in i andra halvlek och med två sena mål från brassen så räddade han poäng på egen hand. Vi ska även nämna Pablo Infante som är otroligt vass i anfallsspelet. Mot Barcelona B så spelade Ponferradina en hel del på kontringar, vilket jag även tror man kommer göra idag. Det är ett spel som man gillar och med tanke på hur hårt Zaragoza brukar gå framåt på hemmaplan så kommer det finnas fina möjligheter till att vända spelet här. Men försvarsmässigt har inte Ponferradina hållit ihop det särskilt bra på slutet med 10 insläppta på de fem senaste matcherna, detta trots att man alltså är obesegrade. Man släpper till en hel del lägen match efter match, och det kan vara farligt mot ett hungrigt Zaragoza. Inga större bekymmer hos gästerna som har samma manskap som i senaste matchen.


Jag har sett de två senaste hemmamatcherna för Zaragoza och det har varit helt galna matcher där chanserna verkligen haglat åt båda håll. Hemmafansen kommer elda på den här matchen i vanlig stil och då tror jag vi får en liknande matchbild här. Över 2,5 mål i matchen spelas därför med en insats strax under medel!

/e@sy