Match på La Romareda i afton där Zaragoza jagar en playoff-plats med fyra omgångar kvar. För motståndet står ett Mirandes som ligger i mitten av tabellen och inte har allt för mycket att spela för. Luktar hemmaseger men jag testar istället ett målspel på hemmalaget.

  • Match: Zaragoza – Mirandes
  • Spel: Zaragoza över 1,5 mål
  • Odds: 1,87 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Zaragoza spelar alltså för att nå playoff och just nu så har laget den fjärde och sista playoff-platsen då man placerar sig som sexa. Men Zaragoza har lag tätt bakom sig i tabellen och med tanke på vilka lag man har kvar att möta så kan kvällens match bli riktigt viktig. Valladolid (b), Las Palmas (h) och Leganes (b) är kvar för Zaragoza, vilket är riktigt tuffa motståndare. Men Zaragoza ska ha goda chanser till tre poäng idag då hemmaformen är fin med två raka segrar på Romareda, där Albacete besegrades med klara 3-1 senaste hemmamatchen. Vi får faktiskt gå tillbaka till början på januari för att hitta laget senaste hemmaförlust. Jag har skrivit en del om Zaragozas anfallsspel förut och där har laget helt klart sin styrka med Borja Baston (22 mål) som spjutspets. Det brukar bli bra tryck på Romareda och det brukar oftast innebära ett väldigt taggat hemmalag som har anfallsspel i fokus.

En del bekymmer hos hemmalaget idag som saknar avstängda duon Vallejo och Pedro. Sedan stryker vi även den skadade trion Lolo, Jaime samt Cabrera. Pedro och Jaime är avbräck framåt men där tycker jag Zaragoza har väldigt bra ersättare. Bland annat så är bosniern Eldin Hadzic tillbaka nu, och även brassen Willian håller bra klass.

zaragoza_200x200mirandes_180x180

Mirandes hade en smula hopp om playoff-spel men det raserades ganska fort med två raka förluster på slutet mot bottenlagen Osasuna (0-2) och Barcelona B (2-3). Inga imponerande resultat när man jagar playoff. Det är 10 poäng upp till Zaragoza nu och även fast det är 12 poäng kvar att spela om är det givetvis kört. Kikar vi nedåt i tabellen är det nio poäng ner till Racing under strecket, vilket är betryggande. Därför kan det saknas motivation hos gästerna och det är ingen bra bortamatch att sakna motivation i. Zaragoza kommer trycka på rejält från start och om Mirandes inte är på tårna blir det en jobbig afton. 44 insläppta mål under säsongen är inte alls farligt, men fem insläppta mot lag som Osasuna och Barcelona B oroar.

Hos gästerna stryker vi avstängda högerbacken Cantero och även skadade mittfältaren Borja Docal.


Zaragoza har gjort en hel del mål på Romereda under säsongen och man visade senast mot Girona att man kan skada topplagen i ligan med sin vassa offensiv. Nu är det inget topplag som kommer på besök och eftersom Mirandes inte har allt för mycket att spela för tror jag på två hemmamål här. Insats strax över medel på spelet!

/e@sy