La Romareda är spelplan för kvällens match mellan Zaragoza och Granada i la liga. Otroligt viktiga poäng på spel då dessa lag är grannar i tabellen och indragna i bottenstriden.

  • Match: Zaragoza – Granada
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,15 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Zaragoza har det riktigt tungt just nu och har inte vunnit en match sedan 22:a december då man bortaslog Athletic Bilbao med 2-0. Men efter detta är det alltså ett stort mörker och man har samlat på sig sex förluster och tre oavgjorda resultat, något som innebär att man nu är indragna i streckstriden på allvar med endast en poäng till godo på Celta Vigo under strecket. Man suktar alltså efter en seger och jag tror man kommer storma framåt rejält ikväll, precis som man gjorde i senaste hemmamatchen mot Valencia då man hade en 2-0 ledning redan efter halvtimmen spelad. Men Zaragoza har inte vidare försvarsspel och Granada har väldigt intressanta spelare offensivt.

I hemmalaget stryker vi idag Zuculini, Javi Álamo, Apoño, Roberto och Wilchez som finns på skadelistan. Även backen Loovens missar kvällens match då han är avstängd. Ganska tunga avbräck främst defensivt då Roberto varit riktigt bra i kassen denna säsong och även Loovens gjort det riktigt bra defensivt.

Granada trodde jag mycket på i senaste omgången då man mötte Mallorca på hemmagräs, och det började även riktigt bra då Nolito smällde in 1-0 redan i 9:e minuten. Men sedan var det roliga över då Mallorca både kvitterade och även satte ett segermål i slutminuten. Jag gillar det här laget offensivt och tycker oftast man skapar en hel del chanser, men försvaret är inte av bästa kvalité, framförallt inte när man är på resande fot. Man har endast hållit nollan en gång på bortagräs denna säsong och det var i 3-0 vinsten mot Deportivo. En annan sak som är intressant när Granada spelar på bortaplan denna säsong är att matcherna ofta blir målglada, kikar vi på de tio senaste ligamatcherna så har nio av dessa gått över linan 2,5 mål.

Bortalaget får klara sig utan långtidssskadade Brahimi, Dani Benítez, Fran Rico och Yebda.


Sätter inga större pengar på det här spelet men jag tycker det är ett intressant spel till ett fint odds som är värt en slant. Zaragoza måste satsa framåt för att plocka poäng nu och jag tycker Granada är riktigt skickliga i kontringsspelet.

/e@sy