Match på La Romareda under söndagen där Zaragoza gästas av topplaget Giron. Det brukar bli svängiga matcher när Zaragoza spelar på hemmagräset och jag förväntar mig därför en del mål här.

  • Match: Zaragoza – Girona
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Zaragoza har varit väldigt ojämna den här säsongen och efter 2-0 förlusten på bortagräs mot Numancia så gjorde man förändringar på tränarposten. Det gav omedelbar effekt då man slog tillbaka Ponferradina med 4-1 på hemmaplan näst senast, för att sedan kryssa på bortagräs mot Albacete (2-2) nu senast. Som ni ser har det varit två målkalas på slutet för lagets del, och det är inget som överraskar när vi ser till hur laget spelar. Man anfaller oftast helt huvudlöst och detta gäller framförallt på hemmaplan där publiken eldar igång laget ordentligt. Kikar vi fem matcher tillbaka så har Zaragoza en målskillnad på 9-10, vilket nästan blir ett snitt på exakt fyra bollar per match. Framåt har man herrar som Baston, Hadzic, Pedro och Willian, där samtliga håller en bra nivå i den här ligan. Men bakåt ser det katastrofalt ut och det hjälper knappast till att man har en del skadebekymmer i de bakre leden.
Nu för man förvisso tillbaka mittback Cabrera från avstängning här, men man saknar fortsatt Mario, Rubén och Vallejo i försvarslinjen.

zaragoza_200x200girona_200x200

Girona var nära att ta sig upp till La Liga för två säsonger sedan, men fjolårssäsongen var mycket blek där laget hamnade långt ner i tabellen. Nu finns man med i toppen av tabellen efter 16 spelade omgångar då katalanerna placerar sig på en 3:e plats. Formen är lite tveksam då laget kommer in här med en poäng på de två senaste matcherna och inte ett endast mål framåt på dessa två matcher. Nu spelade inte laget bra näst senast mot Osasuna (0-0), men i derbyt mot Barcelona (0-1) så skapade man tillräckligt med chanser för att vinna med tennissiffror. Man har annars ett mycket dugligt anfallspel där spelare som Sanchon (9 mål) och Sandaza (6 mål) producerat mer än hälften av lagets mål hittills. Dessa herrar kommer garanterat få chanser till att bättra på målskörden i den här matchen. Försvarsmässigt är Gijon relativt tajta med endast 13 insläppta på 16 ligamatcher, men jag tror på andra bullar här. Zaragoza sätter alltid upp ett ruskigt tempo i anfallsspelet, så gästerna får vara riktigt bra i försvarsspelet om man ska hålla någon nolla här.
Hos gästerna stryker vi endast backen David Junca, i övrigt inga bekymmer.


Det har varit bra underhållsvärde i matcherna från La Romareda den här säsongen, men som coach hade man förmodligen tappat en del hår. Fyra senaste hemmamatcherna för Zaragoza har gått över 2,5 mål och jag tror vi går för femte raka här. Medelinsats!

/e@sy