Playoff till La Liga har dragits igång och på Romareda i afton ställs Zaragoza och Girona mot varandra i första mötet utav två. Det brukar svänga rejält när Zaragoza spelar och mot ett kontringsstarkt Girona så förväntar jag mig mål här.

  • Match: Zaragoza – Girona
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,50 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Zaragoza tog sig med nöd och näppe till detta playoff då Ponferradina enbart kryssade i sista omgången, så det oavgjorda resultatet för Zaragoza mot Leganes (2-2) räckte till att hålla undan. Insatsen mot ett avsågat Leganes var inte bra från Zaragoza där man stormade framåt utan tanke och var helt ihåliga bakåt, som så många gånger förr den här säsongen. För att ge sig själva ett bra utgångsläge inför returen så kommer Zaragoza trycka på framåt även här, det kommer krävas. Det kan säkerligen leda till ett par mål om man har tur, men det kommer även ge ett kontringsstarkt Girona väldigt fina chanser. Zaragoza har släppt in mål i 9 av de 10 senaste matcherna och jag tror man släpper in mål här också.

Hos hemmalaget stryker vi fortsatt lagets skyttekung Borja Baston, men laget har visat att man kan göra mål även utan honom.

zaragoza_200x200girona_200x200

Girona var väldigt nära att knipa en direktplats till La Liga men fick se sig omsprungna av Sporting GijonLugo kvitterade till 1-1 på övertid. Givetvis tungt för laget som nu måste kliva igenom ett jobbigt kval för att knipa en plats till La Liga. Det jag sett av Girona den här säsongen har varit stabilt och framförallt offensiven tror jag kan passa riktigt bra mot ett lag som Zaragoza. En livlig hemmapublik kommer innebära ett anfallsglatt hemmalag, och då har Girona Sandaza och Mata framåt som vet hur detta ska utnyttjas. I vanliga fall tror jag Girona skulle backa hem här och ta med sig ett bra resultat in till returen. Men nu är det Zaragoza som bestämmer matchbild på hemmaplan och jag förväntar mig att det kommer svänga här.

Gästerna får tillbaka mittback Richi till dagens match och ser i övrigt ut att spela med samma mannar som mot Lugo.


Zaragoza brukar bjuda på underhållning och jag tror inte på annat idag. Senaste matchen mot Leganes (2-2) kunde slutat med minst det dubbla antalet mål och får vi se en liknande matchbild idag så kliver vi över 2,5 mål. Testar en insats strax över medel till fina 2,50 hos bet365.

/e@sy