Dagens bästa spel enligt mig tycker jag vi hittar i spanska andraligan där Zaragoza och Cordoba drabbar samman. Zaragoza har öppnat säsongen oväntat bra och kommer bara bli bättre och bättre ju längre säsongen lider. Jag tror på minst två hemmamål här och går in med en högre insats!

  • Match: Zaragoza – Cordoba
  • Spel: Zaragoza över 1,5 mål
  • Odds: 2,23 @ unibet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 20:15

Zaragoza blev av med en hel del viktiga spelare inför den här säsongen och jag trodde det skulle ta sin tid att spela ihop sig, framförallt i det offensiva. Men Zaragoza har öppnat bra och är obesegrade på två oavgjorda och en vinst efter tre spelade matcher. Med två bortamatcher och relativt hårt motstånd i form av Almeria (3-2) och Leganes (1-1) så tror jag inte man klagar på poängskörden. Zaragoza är betydligt starkare på hemmaplan än på resande fot, speciellt i det offensiva då man öser på ordentligt hemma på La Romareda. Matchen mot Almeria är ett typexempel på detta då Zaragoza öste på framåt från minut ett och vann målchanserna med 20-4. Givetvis blottar man sig en del bakåt med den här offensiven, men det spelar mindre roll för mitt spel idag.

Hos hemmalaget stryker vi idag MarioFreddy Hinestroza, Vallejo samt målvakt Manu Herrera. Enda offensiva avbräcket är Freddy, men han har inte spelat någon av de tre inledande matcherna så det är ingen fara på taket.

zaragoza_200x200Cordoba_200x200

Cordoba hade ingen lyckad sejour i La Liga då laget åkte ur med dunder och brak förra säsongen. Detta innebär givetvis att laget tappat en hel del spelare, och det lär säkerligen ta ett tag att anpassa sig till segundan. Cordoba startade säsongen stabilt med en 1-o seger mot Valladolid, men sedan har det varit nattsvart med två raka 3-1 förluster mot Leganes och Alcorcon. Två lag som inte alls är lika starka offensivt som Zaragoza. Så Cordoba står inför en mycket tuff uppgift här och laget hade inget vidare genrep i veckan då man fick stryk på hemmaplan mot Lugo (0-1) i Copa del Rey. Vad jag läst ingen större insats och spelarna blev utbuade av de egna fansen, vilket knappast lär ge någon större dos självförtroende inför fortsättningen.

Gästerna har inga nya avbräck och får tillbaka anfallaren Florin Andone till dagens match.


Zaragoza är svåra att tas med på hemmaplan och kikar vi lite inbördes mellan dessa lag så trivs Zaragoza mot Cordoba. Tre raka vinster där laget gjort minst två mål framåt i samtliga möten. Högre insats på spelet!

/e@sy