Måndagsmatchen denna vecka hittar vi på La Romareda där hemmalaget Zaragoza gästas av nykomlingen Celta Vigo. Jag tycker spelbolagen bjuder på fina odds i den här matchen och hugger utan att tveka.

  • Match: Zaragoza – Celta Vigo
  • Spel: Zaragoza
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Zaragoza har efter en trög inledning trummat igång ordentligt och formen har varit väldigt god på slutet. Tre vinster på de fem senaste ligamatcherna är helt klart godkänt, då ska man dessutom tänka på att förlusterna kommit mot Barcelona och Real Madrid på bortagräs. På hemmagräset har man fin form med tre raka vinster om vi räknar med cupen. Sevilla (2-1), Granada (1-0) och Deportivo (5-3) har alla fått vända hem tomhänta efter att ha besök La Romareda på slutet. Kikar vi lite på truppen så har man inte direkt några stjärnlirare i laget men man sliter hårt för varandra ute på planen. Portugisen Helder Postiga hade en trög fjolårssäsong där han enbart lyckades hitta nätet 9 gånger på 34 matcher. Men den här säsongen har börjat bättre och 30-åringen har denna säsong stått för 6 mål på 11 matcher och är med det Zaragozas bästa målskytt. Sedan har vi även Apono som verkar fått en nytändning i Zaragoza och spelat väldigt bra på slutet, en spelare som är otroligt sevärd i sina ljusa stunder.

Frånvarolistan ser bra ut hos Zaragoza och man får här tillbaka Loovens, José Mari, Sapunaru och Abraham. Man saknar endast vänsterback Obradovic.

Håller målformen i sig för Postiga?

Celta Vigo är som sagt nykomlingar och en 16:e plats som man placerar sig på just nu är ungefär vad jag hade förväntat mig av laget. Som så många andra nykomlingar sprattlar man till i inledningen på ligan och framförallt då på hemmagräset. Celta Vigo har inte varit något undantag och har faktiskt tagit alla sina 11 poäng hemma på Estadio Balaídos. På resande fot har man inte varit lika lyckosamma och har alltså förlorat alla sina sex bortamatcher. Visst har man stött på bra lag i form av Real Madrid och Barcelona, men man har även fått stryk mot Granada och Vallecano. Man gör faktiskt oftast mål på bortagräs men det håller inte att släppa in 2-3 bollar om man vill vinna matcher. Framåt har man två kapabla herrar i Iago Aspas och Chu-Young Park men försvaret har inte imponerat på mig i de matcher jag sett med Celta och jag tror man kan få stora problem ikväll.

Bortalaget får tillbaka mittback Cabral från avstängning här, dessutom är vänsterback Lago tillbaka efter skada.


Ligans sämsta bortalag i Celta Vigo möter alltså ett formstarkt Zaragoza som imponerat hemma på slutet. Jag hade förväntat mig ett odds under 2 ggr pengarna här och tvekar därför inte att spela ettan.

Testar även två sidospel i matchen med en mindre slant:

Zaragoza över 2,5 mål – 4,50 @ bet365 – 1/10 units

Zaragoza över 3,5 mål – 13,00 @ bet365 – 0,5/10 units

/e@sy