Efter ett uppehåll som känts som evigheter drar äntligen den spanska fotbollen igång i helgen. Vi smygstartar idag med matchen mellan Zaragoza och Betis som jag tycker mig hittat ett bra spel i.

  • Match: Zaragoza – Betis
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:30

Zaragoza har efter en tveksam inledning på säsongen nu hoppat upp på en 12:e plats i tabellen. Man blandar och ger väldigt mycket då man på slutet besegrat både Vallecano och Bilbao på bortagräs men samtidigt fått stryk hemma mot Levante och Celta Vigo, faktum är att man plockat mer poäng på resande fot än hemma på La Romareda. Man är även nollade i två hemmamatcher i rad men det tror jag alltså kommer ändras här. Chanser skapas i hemmamatcherna och det är rena tillfälligheter att hemmafansen inte fått se något mål på ett tag. Om Helder Postiga håller sig på rätt sida linjen så kommer han få sina chanser mot ett Betis som inte har ligans bästa försvar.

Romaric och Obradovic går fortfarande skadade och kommer inte till spel mot Betis, i övrigt har man inte skador eller avstängningar som stör.

Betis har varit en stor överraskning för mig hittills denna säsong då man placerar sig på en femteplats just nu. Laget spelar en oerhört sevärd fotboll och det brukar hagla en hel del mål när de grön/vita finns på planen. Man blev nollade ett par gånger i början på säsongen men är nu uppe i tio raka matcher där man gjort mål vilket är imponerande. Samtidigt så är inte försvaret det bästa och man har släppt in riktigt många mål med tanke på att man ligger så högt upp i tabellen. Man förväntas ställa upp med Castro, Sevilla, Cambell och Molina framåt här och då finns det fina chanser till att man gör ett par mål och vinner matchen tycker jag.

Bortalaget får klara sig utan Juan Carlos, Alex Martinez och Chechu Dorado som går skadade.


Zaragoza brukar ha mycket boll på La Romareda och det kommer man även tillåtas ha här, Betis tycker om att kontra och man gör det även väldigt bra. Att båda lagen ska pilla in en varsin boll här känns som ett bra spel tycker jag!

Testar även en del andra spel i matchen:

Betis över 1,5 mål – 2,80 @ betsafe – 3/10 units 

Apono målskytt – 6,00 @ betsafe – 1/10 units

Castro målskytt – 2,85 @ betsafe – 1/10 units

Betis har tre raka vinster på bortagräs mot Zaragoza och i samtliga matcher så har man gjort över 1,5 mål. Ruben Castro brukar trivas bra här och gjorde förra säsongen båda målen när Betis vann med 0-2.  Apono (bilden) är en riktigt bra spelare i sina bästa stunder och har gjort en del mål denna säsongen. Då han tar en hel del frisparkar och även straffar så tycker jag 6 ggr pengarna är för högt där.

/e@sy