Match på La Romareda denna lördag där Zaragoza söker sin tredje raka seger för att blanda sig i striden om en playoff-plats. För motståndet står ett Barcelona som äntligen fick vinna målskyttet att lossna i senaste omgången. Det brukar svänga bra när Zaragoza spelar hemma och därför testar vi ett överspel här. Häng på!

  • Match: Zaragoza – Barcelona B
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1.69 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Zaragoza parkerar på en 7:e plats i tabellen och har endast en pinne upp till Ponferradina på den sista playoff-platsen. Men Zaragoza har en match mindre spelad då förra omgångens bortakamp mot Osasuna blev inställd på grund av snöfall. Men nu vänder man hemåt mot La Romareda och här brukar det svänga ordentligt när Zaragoza spelar. Det är full fart framåt som gäller här och det brukar sällan bli några chansfattiga matcher. Någon skillnad tror jag inte det blir idag och Zaragoza har alla möjligheter att skadad ett Barca B som inte visat upp något större försvarsspel under säsongen. Men när spelet vänder kommer Zaragoza få se upp, för det finns en otroligt giftig anfallstrio hos gästerna.

Skadeläget börjar ljusna hos Zaragoza som haft många defensiva bekymmer under säsongen. Endast Ruben (8/1) samt Tierno (1/0) finns på skadelistan just nu. Det innebär att bosniern Eldin Hadzic (14/5) är tillbaka till dagens match, vilket är en bra sak för överspelet.

zaragoza_200x200barcelona_200x200

Barcelona B hade en smakstart på säsongen där laget radade upp segrarna och fanns med i toppen av tabellen. Men efter en formlös period på slutet har nu laget halkat ner till en 15:e plats i tabellen. Men formen är lite på gång med två vinster på de tre senaste matcherna, där man slog tillbaka Sabadell (4-1) i derbyt senast. Nu ska det sägas att man fick spela dryga timmen med en man mer, men Barcelona har spelare till att göra fyra mål framåt oavsett. Dagens anfallstrio ser ut att bli Sandro, Munir och Dongou. Hög kapacitet på dessa herrar och mot ett framstormande Zaragoza borde man få ytor att arbeta på.

Hos gästerna stryker vi idag Samper, Pol Calvet, Joan Campins, David Babunski, Diagne och Gafarot. Men Barcelona har en mycket bred trupp så jag ser endast Samper som ett avbräck av dessa.


Zaragoza är spelsugna efter ledigt förra helgen och lär komma ut hungriga inför fansen här. Som jag nämnde brukar det bli lite vilda västern på La Romareda och det tycker jag gynnar mitt spel extra mycket idag. Över 2,5 mål känns som ett vettigt spel och vi sätter en insats strax över medel på detta.

/e@sy