Spanska andraligan rullar vidare under söndagen där Zaragoza och Alcorcon drabbar samman på La Romareda. Hemmalaget saknar viktiga spelare till dagens möte och Alcorcon har stått för en del fina prestationer på slutet. Bortaseger?

  • Match: Zaragoza – Alcorcon
  • Spel: Alcorcon (insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 2.00 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Zaragoza har gjort en helt ok säsong hittills och parkerar just nu på en sista playoff-plats. Laget har utan tvekan ett av de vassaste anfallen i ligan och med 47 mål framåt så är det endast Las Palmas (52mål) som gjort fler i segundan. Men anledningen till att Zaragoza inte ligger högre upp stavas försvarsspel. Det brukar svänga rejält när Zaragoza är iblandade och laget har bland annat släppt in fler mål än jumbolaget Recreativo, vilket säger en del. Framåt så handlar väldigt mycket om Borja Baston (20mål) samt Eldin Hadzic (6mål), som tillsammans gjort mer än hälften av lagets mål den här säsongen. Baston toppar faktiskt segundans skytteliga just nu och betyder otroligt mycket för Zaragoza. Men ingen av dessa herrar kommer till spel idag då Hadzic går skadad och Baston är avstängd. Två blytunga avbräck offensivt!

Förutom redan nämnda herrar får hemmalaget även klara sig utan Álamo (16/2), Vallejo (16/0), Lolo (10/1) samt målvakt Bounou (7/0). En hel del bekymmer med andra ord.

zaragoza_200x200alcorcon_200x200

Alcorcon parkerar på en 13:e plats i ligan och med tanke på att segundan är väldigt jämn så har laget helt klart fortfarande möjlighet att ta sig till playoff. Endast sex poäng bakom Zaragoza är man och med andra ord kan vi förvänta oss ett bortalag som kommer gå för vinsten här. Formen är även mycket bra då Alcorcon kommer till spel med fem förlustfria matcher i ryggen, uppdelat på två vinster och tre oavgjorda resultat. Förra omgångens vinst mot Barcelona B (3-1) kanske inte är så imponerande, men laget har tagit ner formstarka Leganes (2-1) på bortaplan och även pressat topplaget Las Palmas (0-0) på hemmaplan. Alcorcon har dessutom gjort det riktigt bra på resande fot under säsongen, så någon fördel av hemmaplan tycker jag inte det är för Zaragoza.

Hos gästerna stryker vi Escassi (7/0), Mikel Iribas (6/0) och Usero (8/0) som går skadade. Inte heller Rubén Sanz (17/0), Kiko Femenía (4/0) eller Oscar Plano (23/4) kommer till spel på grund av tekniska beslut.


Zaragoza har levt otroligt mycket på det offensiva spelet under säsongen och när man nu saknar både Baston och Hadzic så tror jag att det kan bli bekymmer. Alcorcon har bra form för dagen och kan mycket väl knipa en seger här. För er som spelar europatipset så är 72% (i skrivande stund) på Zaragoza något som jag skulle välja bort helt och hållet.

/e@sy