Även denna kväll är det returmöten i Copa del Rey, och jag väljer att vända mina blickar åt Zaragoza – Alcorcón. Hemmalaget har en minst sagt usel form i Primera Division, då man inkassaret en poäng på de nio senaste matcherna. Alcorcón är kända för att vara det lag som slog ut Real Madrid i cupen för ett par år sedan. Här tycker jag mig hittat ett riktigt bra spel som måste ryggas!

  • Match: Zaragoza – Alcorcón
  • Spel: Zaragoza (1×2)
  • Odds: 1.85
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 21.00

Zaragoza har som jag nämnt en minst sagt tråkig resultatrad på slutet, och senaste vinsten kom 16/10 när man hemmaslog Sociedad. Men kikar man på resultaten i matcherna så ser man vart det klickar i spelet. Många gånger har man fått stryk med 1-0 och 2-1, så det som inte funkar är målskyttet. Portugisen Helder Postiga som värvades in som en målskytt har inte alls fått det att lossna, trots att Zaragoza vaskat fram en mängd chanser varje match. Senast var man 5 minuter ifrån att ta en poäng på bortgräs mot Bilbao, men även där blev det en uddamålsförlust till slut.

Tränare Aguirre är ordentligt pressad för tillfället och skulle nog hemskt gärna vilja vinna ikväll, för att skaffa sig lite mer tid att vända på steken. Detta har gjort att han tagit ut en ordentligt slagkraftig trupp till kvällens cupmöte. Saknas i Zaragoza gör Franco, da Silva, Meira och Micael. Även ett litet frågetecken för ungerska landslagsmannen Pinter, som ledningen ändå hoppas ska kunna finnas med ikväll.

Coach Aguirre har meddelat att han inte kommer rotera särskilt mycket ikväll, då spelarna ändå får extravila under juluppehållet.

Alcorcón spelar till vardags i segundan, som är andraligan i Spanien, här ligger man för tillfället på en elfteplats i serien. I senaste ligamatchen åkte man på en rejäl käftsmäll då man fick stryk på bortagräs mot Elche med hela 6-0, vilket gör att man inte åker till Zaragoza med världens bästa självförtroende.

Saknas i bortalaget gör Perez, Gonzalez och Martinez. Tränare Anquela har annonserat en del rotationer från senaste matchen mot Elche.

———————————————————————————————

Zaragoza är ett lag som saknar självförtroende helt för dagen, så kvällens match blir ett utmärkt tillfälle att få tillbaka detta. Som jag skrev tidigare har inte Zaragoza spelat särskilt dåligt på slutet, och många matcher har man faktiskt skrapat fram mer chanser än motståndet, problemet ligger i att stänka dit dom.

Tränare Aguirres jobb ligger rejält i farozonen nu, så jag är övertygad om att han tar detta returmöte på allra största allvar. Kommer spelarna ut med rätt inställning ska inte ett mittenlag i segundan kunna störa dom.

/e@sy