Vi spelar vidare på årets sista UFC-gala, och här kan jag inte låta bli att testa ett vinnarspel. Yushin Okami (27-7) och Alan Belcher (18-6) ska drabba samman i en av mellanviktsmatcherna på huvudkortet och jag använder knappa medelinsatsen för att gå emot en lirare som inte har känts alltför tuff den senaste tiden.

  • Sport: Kampsport/MMA
  • Liga: UFC
  • Match: Yushin Okami – Alan Belcher
  • Spel: Alan Belcher
  • Odds: 2,00 @ Bet365
  • Units: 4,5/10
  • Spelstopp: 04.00

Det här blir faktiskt de båda herrarnas andra möte mot varandra. De möttes nämligen för över 6 år sedan i samband med Alan ”The Talent” Belchers UFC-debut, ett möte som japanen Yushin ”Thunder” Okami gick segrande ur via domslut. Mycket har dock hänt sedan dess.

Alan Belcher kliver in i buren med 4 raka segrar i ryggen, samtliga via avslut där den senaste insatsen mot Rousimar Palhares var väldigt imponerande, även om han har matchats något snålt de senaste åren. Han är likt sin nick en stor begåvning, men har dessvärre saktats upp av diverse skadeproblem, men när han väl har varit fri från dessa så har han sett ruskigt bra ut. Det här är en dynamisk fighter med flera fina egenskaper att avsluta fighterna antingen med sina nävar eller med sin jiu-jitsu.

Yushin Okami är inte lika allround som sin motståndare med skillnaden att hans främsta egenskap har varit vägen till framgång i många fighter, och det genom sin bakgrund inom judo. Han kan vara effektiv på att använda sin styrka och storlek på att trycka upp sina motståndare mot väggen för att därefter försöka ta det till marken och nöta sig till segern. Han är dock ingen vidare striker och det händer ytterst sällan att han sätter ett avslut på fighterna. Han kommer från en relativt intetsägande seger mot svagt motstånd, där han faktiskt vara lite illa ute i början trots att han var storfavorit (1,10-1,15). Innan dess torsk mot en inte särskilt märkvärdig Tim Boetsch.


I grund och botten så anser jag att Okami är relativt begränsad och han har inte imponerat på mig sedan en tid tillbaka. Jag tycker att han övervärderas något och jag tror inte att han har det som krävs för att avsluta den här fighten och där kommer Belcher bli väldigt farlig så länge han undviker motståndarens mer dominanta positioner i ytorna mot burväggen. Tror att japanens något enkelspåriga stil kan passa matchens underdog till 2 ggr rätt så okej.

Spelar en insats strax under medel på Alan Belcher som segrare.

/Puyol