Gårdagen, gick fint, Sandviken vann till slut med 5-2, och spelet till oddset 2,05 gick in. Idag fortsätter jag med ett odds i liknande siffror, i en rysk KHL-match där guldfavoriterna gästar nykomlingen Yugra. Häng med!

Match: Yugra – Salavat Yulaev Ufa
Tips: 2:a (-1,5)
Odds: 2,13 @ Betsafe
Insats: 8/10 units
Spelstopp: 2011-01-07 13:00

Motivering:

Det är inte första gången jag rekar just Salavat, och det är av den anledningen att de ofta är väldigt tillförlitliga. Den här gången ställs de mot nykomlingen Yugra, som hittills överträffat alla förväntningar då man i dagsläget befinner sig på en tiondeplats i tabellen. Salavat, som inför säsongen var guldfavoriter, placerar sig i dagsläget på en femteplats, en underprestation. Idag tror jag dock att Salavat visar hur hög nivå man verkligen håller när spelet klaffar, då Yugra tappat lite av det överraskningsmoment de hade i inledningen av serien…

Salavat behöver ingen närmre presentation för er som besitter någorlunda kunskap om KHL. Men, jag drar lite kort om laget och dess spelare ändå. Stjärnor och landslagsspelare som Alexander Radulov (leder poängligan), Patrik Thoresen (tvåa i skytteligan), Igor Grigorenko (sexa i skytteligan). Dessa tre bildar KHL’s bästa förstakedja, utan tvekan. De får dessutom mycket förtroende i spelet med en man mer på isen, och de gör riktigt bra! Dessutom har man klasspelare som Zinoviev, Saprykin, Tverdovsky, Nilsson, Blatak, Svitov, Klepis, Kozlov, Proshkin och Kalinin, samtliga är landslagsspelare. Man är det laget som gjort flest mål i hela ligan, 160 stycken på 40 matcher, vilket ger ett snitt på 4,00/match. Problemet ligger i defensiven, man släpper in för mycket mål, 117 stycken på sina matcher, vilket ger ett snitt på runt 2,98/match.

Yugra gör, som sagt, en överraskande säsong som nykomling. Få hade väntat sig att se dem där de ligger i dagsläget, men de har börjat spela lite mer som förväntat, och marginalerna börjar gå mer emot laget. Man förlitar sig på ett tajt spel (som målskillnaden 104-108 tyder på) och många vinster har kommit med uddamålet. Deras poängbästa spelare hittar vi först på en, hör och häpna, 81:a-plats i poängligan, något som inte imponerar. Jag tror att laget får stora problem att hänga med Salavat i målprotokollet idag.

Mycket talar för Salavat, och oddset på över 2 gånger insatsen för tvåmålsvinst imponerar. Jag hade väntat mig runt 1,90 mot det här motståndet. 5-2 till Salavat skulle jag tippa på, och därmed är en hög insats befogad.

God spellycka,
/Blixt