För de flesta är söndagar en seg dag där man bara ligger hemma och vilar, men inom den svenska handbollen är det tvärtom då vi får se hela fyra matcher på en dag som denna. Jag väljer att rikta mig in på den mest intressanta matchen av dem alla, nämligen Ystad mot Redbergslid. Ystad som innan VM uppehållet visade på en fantastisk handboll då man överträffade mångas förväntningar möter ett ojämnt Redbergslid som delvis visat fina prestationer. Lagen har hunnit spela en match hittills efter vilan där Ystad åkte på en sur förlust mot Malmö medan Redbergslid fullständigt körde över Hammarby. Jag har ett skräll drag som jag bara måste lira. Häng med!

  • Match: Ystad IF – Redbergslids IK
  • Spel: Redbergslids IK rak vinst
  • Odds: 3,60 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 16,15

Börjar vi med hemmalaget från Ystad så kan man konstatera att man fram tills nu haft en riktigt imponerande säsong. Man ligger för tillfället på en fjärde plats med en match mindre spelad än övriga och spelar en varierad handboll. Nackdelen med sådana här lag är att man oftast inte räcker till ända in i slutet och tappar i den andra delen av säsongen. Efter detta VM uppehåll har man hittills spelat en match som resulterade i en klar förlust mot den skånska kollegan Malmö, och jag är rädd för att man håller på att tappa formen. Idag möter man Redbergslid vilket inte är en lätt uppgift och Lucas Nilsson med flera lär få det tufft. Att man är så klara favoriter idag tycker jag är lite missvisande.

Ser vi till Redbergslid situation så kan man säga att den är godkänd. Man ligger på en sjätte plats bakom de lite större klubbarna och kan i vissa stunder briljera. Det fick vi se senast mot Hammarby då man fullständigt krossade dem med hela 38-23. Jag var själv på plats i hallen och kunde följa denna utskåpning. Man visade att man fortfarande har den där goa krämen i sig och formen lyser. Detta påminner mig lite om förra året då Redbergslid hade en svit på hela tolv obesegrade matcher när man för tillfället har tre raka vinster. Idag möter man Ystad som man förlorat mot en gång tidigare i år fast den gången på neutral plan och den matchen är bara till att glömma. Idag är man stora outsiders och jag måste bara plocka!

Som jag redan ovan har avslöjat så kommer mitt tips gå till de vita eleganterna som visade på en riktigt fin insats senast. Att man ligger på ett odds på hela 3,60 hos Bet365 är ofattbart och jag plockar denna lina direkt. Redbergslid rak vinst liras till en insats på medel!