Denna veckas enda match i Elitserien spelas idag mellan två mindre storslagna lag i Skåne, nämligen Ystad IF och H43 från Lund. Ystad som kommer från en svag insats senast söker revansch mot ett hungrigt H43 som öppnat säsongen riktigt knackigt. Jag ser endast en vinnare!

  • Match: Ystad IF HK – H43 Lund
  • Spel: Ystad -4,5
  • Odds: 1,79 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Ystad som har öppnat säsongen riktigt bra genom att slå lag som Alingsås, Kristianstad, Drott, Malmö och Önnered, har inte bara imponerat i mina ögon utan i många andras också. Alexander Borgstedt och Anders Persson är två namn som man inför i år har förstärkt truppen med, och de har även visat valuta för pengarna, då man i sin näst senaste match storspelade mot Alingsås och vann med 22-27, varav sju strutar av Borgstedt och hög räddningsprocent på Anders Persson. Utöver dessa spelare har de fått ihop en bra stämning i laget och trots att de åkte på stor förlust emot Ricoh senast (17-30), så tror jag att de är ute efter revansch när det nu vankas derby på hemmaplan.

H43 till skillnad från Ystad har fått gå den tunga vägen i säsongsinledningen och ligger just nu näst sist med ynka tre inspelade poäng. Faktum är att lagets kapacitetsnivå har sjunkit rejält då man tappat sin bästa spelare, Zoran Roganovic, som i princip burit laget på sina axlar i ett flertal år. Nu hamnar detta ansvar på andras axlar, vilket inte gått så bra. Denna negativa trend fick sitt slut när jag var i ÖHK-hallen och tittade på hur de slog bottenlagskollegan Önnered med 22-24, men trots denna seger blev jag inte imponerad.

Två lag som inte vill backa ur i ett hett derby bäddar för en intressant match i Österporthallen. Det man kan konstatera är att Ystad för dagen är klassen bättre än H43, både spelmässigt och individuellt. På hemmaplan vill man visa sin revanschlust ifrån floppen mot Ricoh senast och de lär rinna undan med ett par bollar. Där av spelas Ystad handikapp -4,5 till en insats strax över medel.

Lycka till / Robi