Denna söndag bjuder på två fina matcher varav en nere i Skåne där Ystad tar emot Redbergslid från Göteborg. Ystad imponerar rejält och har en lång svit utan förlust medan Redbergslid visade på ett dåligt intryck senast när man torskade mot ett svagt motstånd. Hemmaplan och klass lär avgöra detta mötet och enligt mig så är Ystad det starkare laget då man presterat mer jämnt säsongen igenom. Jag tror jag har en klar vinnare och hittar mitt tips utifrån det. Häng med!

  • Match: Ystad IF HF – Redbergslids IK
  • Spel: Ystad IF HF -3,5
  • Odds: 1,76 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 16.15

Börjar vi med Redbergslid så kan man konstatera att laget har en riktigt bra högsta nivå samtidigt som man har en usel lägsta nivå. Senast fick vi se tecken på lägsta nivån då man åkte på förlust hemma mot Ricoh. En svag insats och det är inget förvånande då laget blandar och ger i sina prestationer. Man tillhör dock topp åtta, med all rätta, men att man ska vinna mot ett Ystad på bortaplan är inte troligt. Senaste prestationen var inte bra och formen kanske är på väg nedåt? Jag vill se ett mer stabilt lag innan jag ska kunna tro att man ska bjuda upp till match mot ett topp lag. Avslag!

Över till Ystad som varit riktigt bra och ser svårslagna ut. Man har endast åkt på en förlust i år och den kom mot giganterna Kristianstad, utöver det har man hållit en jämn och bra nivå där man bland annat slog Alingsås näst senast med 28-26. Tre raka vinster och idag ställs man mot ett motstånd som kommer från en svag prestation. Det bör nog säga sitt? Lucas Nilsson är förmodligen elitseriens bästa spelare och producerar konstant. Etta i skytteligan och den målskörden kommer att växa efter dagens möte. Spik!

Så vad blir mitt lir? Ystad håller en mycket bättre nivå än Redbergslid vilket också tabellen visar. På hemmaplan vinner man och frågan är bara med hur mycket? Näst senast slog man Alingsås med två bollar, idag slår man Redbergslid med minst fyra. Insatsen får ligga på strax över medel!