Gårdagens slutspelsmatcher slutade i fullpott och två av två satt. Idag vänder vi oss ner till Skåne där vi får se ett hungrigt Ystad ta emot Lugi som kommer på besök. Ystad som var förvånansvärt bra i första mötet, tappade en stor ledning i början av andra och matchen gick till förlängning där man torskade. Idag lär man gå ut hungrigare och mer revanschsugna än vanligt vilket Lugi kommer få sota för. Gör man en liknande första halvlek som senast så lär man vinna och jag tar ställning. Häng med!

  • Match: Ystad IF HF – Lugi HF
  • Spel: Ystad IF HF rak vinst
  • Odds: 1.85 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi att kika på gästande Lugi så fick man helt klart kämpa till sig en seger i första mötet mellan lagen. Lugi som haft en fantastiskt bra form gick senast på något sätt in i matchen, nonchalant, vilket resulterade i att man låg under i första halvlek. Riktigt starkt att sedan vända i andra halvlek och vinna i förlängning. Idag är det retur möte på bortaplan, och även fast man kom före Ystad i tabellen så skiljer det inte så pass mycket mellan lagen och full fokus från start till mål är något som krävs. Visar man på samma nonchalanta och slarviga sida (ska inte ta ifrån att Ystad spelade riktigt bra) så kommer man inte vinna idag, och jag sätter ett stort frågetecken på detta Lugi. Albin Tingsvall medverkade inte i senaste mötet och är även tveksam till spel idag igen, vilket är ett stort minus.

Ser vi till Ystad och deras prestation senast så måste jag berömma detta lag som trots förlust visade på en riktigt fin handboll. Flertal spelare tog ansvar och sett över hela matchen så tycker jag att man förtjänade en seger. Idag erhåller man hemmaplan och kommer riktigt revanschsugna. Fungerar Lucas Nilsson och Co. Som senast så lär det bli riktigt tufft för Lugi, och hade man en vinst möjlighet på bortaplan så är det även logiskt att man har en ännu större chans på hemmaplan. Jag tror på hemmaseger!

Sammanfattningsvis så kan jag klart och tydligt säga att jag tror att Ystad har en riktigt bra chans till triumf och väljer där av att ta ställning då spelbolagen bjuder på fina odds. Rak vinst på Ystad ligger på ett odds på 1,85 vilket är spelvärt, och jag sätter insatsen på medel!