Gårdagen blev sur och Redbergslid torskade med endast en boll. Nya tag idag och vi får dra oss till Ystad där Lugi kommer på besök i en match om semifinalsspel. Ystad kunde besegra Lugi senast på bortaplan och därmed koppla grepp om denna kvartfinalsserie, och kommer till detta möte fulla av energi. En vinst här och man är vidare till semifinal vilket är imponerande. Massvis med tryck på läktaren tillsammans med gott självförtroende, tror jag blir den avgörande faktorn och håller Ystad som favoriter. Häng med!

  • Match: Ystad IF HF – Lugi HF
  • Spel: Ystad IF HF rak vinst
  • Odds: 1.71@ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi med Lugi så har man gått in i detta slutspel överraskande dåligt måste jag säga. Man valde Ystad framför Redbergslid som motståndare och istället för att föra matcherna och ha ett övertag, så slarvar man och spelar uselt. I det första mötet mellan lagen hade man tur och fick med sig ett oavgjort resultat som tillslut slutade i vinst i förlängning. Därefter åkte man på en uddamålsförlust på bortaplan för att nu i det senast mötet tappa ännu en gång. Idag är det en måste match om man ska hålla sig kvar och en prestationshöjning krävs. Jag har hela tiden, trots det dåliga spelet, trott på detta Lugi och även trott att man ska få igång sitt fina spela som man haft under säsongen. Det verkar aldrig hända och jag måste gå emot!

Över till Ystad och vad ska man säga mer än att man fortsätter att överraska. Inför säsongen hade man låga förväntningar och inga större förhoppningar. I dagsläget så leder man i en kvartsfinal mot rivalen Lugi med 2-1 och har full möjlighet till avancemang. Lucas Nilsson maler på. Mikkel Ibsen styr spelet och Anders Persson briljerar i mål. Kan det bli mycket bättre? Ser man till de senaste prestationerna så måste jag tro på detta Ystad som är i toppform. Idag blir man semifinalsklara!

Sammanfattningsvis så tror jag helt klart mer på Ystad än på Lugi, som för dagen inte visat någon form alls. Handikappslinorna är aktuella men jag skippar dem och väljer att tippa raka ettan till ett fint odds. Insatsen får ligga på medel!