Idag får vi dra oss söderut för att se på Elitserie match då Ystad tar emot gästande Sävehof. Ystad som varit svängiga i sina prestationer möter ett Sävehof som verkligen är i behov av poäng. Det bäddar för en intressant och underhållande match, speciellt för sävehofs del då man för tillfället ligger under slutspelsstrecket. Jag har ett spelvärt tips som ska jobbas in. Häng med!

  • Match: Ystad IF HF – IK Sävehof 
  • Spel: Under 50,5 mål i matchen
  • Odds: 1,90 @ Bet365
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi att se till hemmalagets Ystads prestationer så kan man klart konstatera att man vikt ner sig i denna andra delen av säsongen. Från att ha haft en topp placering i tabellen, står man nu och kämpar om en fjärdeplats som innebär en mer hemmamatch i slutspelet. Idag möter man Sävehof och en topp prestation krävs för att man ska ta poäng här. Jag har dock svårt att se vilket lag som har bäst chans till att vinna detta och förlitar mig istället på underspelen då bägge lagen framförallt har målvakter av rang.

Över till bortalaget och Göteborgsgänget Sävehof, och man kan säga att det är liknande situation hos dem som hos Ystad. Man har vikt ner sig på sistone vilket har inneburit att man erhåller en niondeplacering. Med andra ord under slutspelsstrecket. Idag ställs man mot Ystad och man kan säga att detta är en måste match då man annars riskerar att inte ens vara med i slutspelsstriden. En prestationshöjning krävs för triumf när man dessutom spelar på borta mark. En positiv faktor är dock att man spelat riktigt bra försvarsspel, vilket bäddar för målsnålt!

Så vad blir mitt tips? Jag vågar varken riskera eller lita på någon av lagen och förlitar mig istället alltså på underspelslinan som för tillfället ligger på 50,5. Det plockas med en svag insats på strax under medel!