Nervöst och spänt lär det vara när Ystad tar emot Sävehof som kommer på besök, i en viktig match om slutspel. Ystad är inne i en makalös form där man radar upp segrar medan Sävehof tvärtemot bara tappar och tappar. Som jag alltid sagt så tycker jag att Sävehof har varit överskattade och frågan är om man lyckas ta sig till slutspel? För mig är det självklara tipset, Ystad, och jag känner mig trygg. Häng med!

  • Match: Ystad IF HF – IK Sävehof
  • Spel: Ystad IF HF -2,5
  • Odds: 1,76 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Sävehof gjorde en riktigt bra höst och fick med sig en hel del poäng som verkligen varit till nytta. Med andra ord menar jag att vårsäsongen varit katastrofal och man bara tappar och tappar, men ännu har en slutspelsplats. Senast hade man problem mot Drott för att sedan kunna rycka undan i slutskedet, men absolut ingen imponerande insats. Innan det radade man upp förluster och de kom mot lag som Kristianstad, Malmö, Hammarby och Alingsås. Det är visserligen inga dåliga gäng, men Ystad är även dem en av dessa och jag har svårt att se att man ska vinna när det sett ut som det gjort denna halvsäsong. Bortaplan blir en för svår uppgift och jag går emot!

Ser vi till Ystads prestationer så har man verkligen fått igång spelet och Kim Andersson tillsammans med Lukas Nilsson och Andreas Persson bildar en farlig trio. Man har krossat allt motstånd på sistone och det är mycket tack vare dessa. Senast avfärade man Aranäs och gångerna innan det tog man tunga skalpar i väst när man slog Alingsås och Redbergslid. Man är tunga att möta när det flyter på och skyttet samt målvaktsspelet fungerar. Sävehof har inte direkt imponerat och då formen är betydligt bättre i Ystad väljer jag att plocka en handikappslina utan att tveka!

Som jag nämnde i inledningen så är det självklara tipset Ystad. Jag ser inga moln på himlen som säger att det ska vara annorlunda i denna matchen än de tidigare där Ystad dominerat. Jag plockar en lina på -2,5 och känner mig säker. Insatsen får ligga på medel!