Då var det dags för andra mötet i slutspelssemifinalerna där Ystad tar emot Kristianstad som kommer på besök. Första mötet slutade i vinst för Kristianstad med 27-23 och Ystad hade exakt ingenting att sätta emot. Kan hemmaplanen ge en extra kick och kanske föra med ett bättre spel? Återigen står giganter från Kristianstad som stor favoriter, och jag tror man återigen löser det. Häng med!

  • Match: Ystad IF HF – IFK Kristianstad
  • Spel: IFK Kristianstad -1,5
  • Odds: 2.00 @ bet365
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 20.10

Inleder man med Ystad så är en semifinalsplats mer än godkänt. Jag vet egentligen inte riktigt hur man kunnat ta sig så pass långt, och måste ge laget stort beröm. Man slog iskallt ut Lugi i kvartfinalsserien med 3-1 i matcher och Lucas Nilsson tillsammans med Mikkel Ibsen dominerade på niometer. Nu är man vidare till semifinalsmatcherna där Kristianstad väntar och ett klart tuffare motstånd. I första mötet blev stopp i mittförsvaret och därmed förlust med 27-23. Man har tidigare under säsongen haft det jobbigt mot just precis rivalen Kristianstad och jag tror man återigen springer in i väggen mot detta fysiska motstånd som står och väntar. Avslag!

Inbördes möten senaste tre:

Kristianstad – Ystad = 27-23
Ystad – Kristianstad = 30-21
Kristianstad – Ystad = 28-22

Över till Kristianstad som säsongen igenom sett stabila ut. Man hade en liten dipp nyligen i kvartfinalsserien mot Hammarby, men kunde ändå lösa det med hjälp av hemmaplansfördelen. Nu har man fått en välbehövlig vila då man varit skadedrabbade, och spelare är tillbaka. 1-0 i matcher mot Ystad, ska bli 2-0 efter idag och med tanke på hur det gått i tidigare matcher så lutar det också mot det. Heja Kristianstad!

Kristianstad står som favoriter i ett odds på endast 1,65. Linan -1,5 ligger på hela 2,00 och jag måste bara plocka. Vinner man så vinner man oftast med mer än en boll, och det tror jag på idag. Insatsen får ligga på strax över medel!