Denna onsdag bjuder på tre elitserie matcher där den absolut bästa spelas nere i Skåne då Ystad tar emot giganter Kristianstad. Bland de bättre derby matcherna i Sverige och vi lär få se en tuff och underhållande match. Kristianstad åkte på en förlust innan man drog på vila men leder fortfarande serien överlägset och kommer förmodligen att fortsätta göra det medan Ystad även dom gjort det bra och är med uppe i toppen. Det erbjuds spelvärda odds på giganterna vilket vi ofta inte får se och jag väljer att plocka en lina som ser rimlig ut. Häng med!

  • Match: Ystad IF HF – IFK Kristianstad
  • Spel: IFK Kristianstad -2,5
  • Odds: 1,70 @ Unibet
  • Units: 6/10 units
  • Spelstopp: 19.45

Börjar vi med Ystad så får man ändå ge laget godkänt. Man har vissa spelare som höjer laget rejält i form av Lucas Nilsson och Kim Andersson samt målvakten Anders Persson. Utan dessa nyckelspelare skulle man varit ett mittenlag i Elitserien och i stället är man med uppe i toppen och krigar. Mot ett lag som Kristianstad räcker dock detta inte och man måste få till en helhet för att det ska funka. Det har man inte visat sig göra tidigare och inbördes möten talar sitt. Jag tror man faller direkt i inledningen av den andra halvsäsongen mot ett övermäktigt motstånd, avslag!

Över till Kristianstad som är Sveriges ansikte i Europa. Man har gjort det riktigt bra i Elitserien och endast åkt på en förlust, och med tanke på att man pendlar mellan Champions League och den inhemska ligan så är det imponerande facit. Nu är man tillbaka efter EM uppehåll, eller ska vi kalla detta för uppehåll? Björnsen och O’Sullivan gjorde succé i Norge, Yamali leverera godbitar i Ungern och Cederholm fick delta i det svenska bygget. Startspelare som kommer tillbaks med fullt självförtroende och en fin form, och i mina ögon finns det inte att man ska åka på en förlust i dag. Ystad har man slagit tidigare och det ska man göra igen. Jag tar ställning och lirar!

Så vad blir mitt lir? Kristianstad har en bättre helhet vilket kommer spegla av sig över 60 minuter. Jag tror man vinner och lirar en lina på -2,5. Man har gjort det tidigare och man kommer att göra det igen. Jag höjer insatsen till strax över medel och känner mig säker!