Från Göteborgsderby till ett Skånskt derby där vi får se Ystad ta emot giganterna från Kristianstad. Ystad som senast kunde rycka upp sig mot ett svagt Önnered möter ett Kristianstad som efter hela 20 raka vinster kunde se sig besegrade mot Redbergslid. Ett intressant möte där jag endast ser ett solklart spel. Ett hungrigt Kristianstad lär i mina ögon krossa detta Ystad och det med ett par bollar, och jag MAX spelar. Häng med!

  • Match: Ystad IF HF – IFK Kristianstad
  • Spel: IFK Kristianstad -2,5
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Units: 10/10
  • Spelstopp: 19.00

Ystad som för dagen står som hemmavärd har hittills gjort en fantastisk säsong. Man har fått fram nya unga talanger som exempelvis Lucas Nilsson och spelar stundals en fin handboll. Efter VM uppehållet har dock formen börjat sakta ned, och tre raka förluster mot Malmö, Redbergslid och Hammarby är ett faktum. Senast kunde man dock rycka upp sig mot Önnered då slutresultatet skrevs till 28-23, men jag är fortsatt tveksam till formen eftersom man trots allt mötte ett så pass svagt motstånd som Önnered. Idag möter man Kristianstad som överlägset leder denna serie, och om man ska ha någon chans krävs en toppform. Den erhåller man inte och jag sågar!

IFK Kristianstad, giganterna av Sveriges handboll, kan redan nu skriva in sig som seriesegrare då man totalt krossat allt motstånd man mött. Senast fick dock sviten på 20 raka vinster se sig krossad då man mötte ett formstarkt Redbergslid som topp presterade. Själv så var jag på plats och bevittnade nederlaget, men trots förlust, 31-29, var det ett formstarkt Kristianstad som jag fick se och min första tanke var att nästa lag detta lag möter, lär man köra över. Idag står Ystad för den smällen och jag tycker bara synd om dem! Go orange.

Enligt mig behövs det inte ordas för mycket. Kristianstad höjer sig över mängden och har visat sig överlägsna hittills. Senast man mötte Ystad vann man med 28-22 och jag förväntar mig samma resultat även idag. Där av maxspelar jag Kristianstad -2,5 och får ett odds på 1,90 vilket är fantastiskt. Jag är nöjd, tackar och bugar, och hejar in Orangeklädda Kristianstad!