Vi närmas oss helgen men innan det får vi se bland de bästa mötena i elitserien, ett möte mellan giganterna Kristianstad och Ystad. Ystad som fått in ett par riktigt klass gubbar, har visat att man kommer tillhöra toppen medan Kristianstad som vanligt har en stabil kontinuitet och spelar en briljant handboll. I dagens möte anses Ystad som favoriter, och med tanke på ens senaste prestation så kan jag förstå det. Men jag tittar i ett lite bredare perspektiv och hittar ett fint tips. Häng med!

  • Match: Ystad IF HF – IFK Kristianstad
  • Spel: IFK Kristianstad rak vinst
  • Odds: 2,35 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 19.30

Börjar vi med att kika på Ystads inledning så kan man säga att man imponerat rejält. Senaste prestationen mot Malmö var utöver det vanliga och man fick verkligen till alla delar av sin ide. Anders Persson var riktigt bra i mål, försvarsspelet kryddade till det och med Lucas Nilsson och Kim Andersson i täten framåt, vann man enkelt. Det var dock mot ett betydligt enklare motstånd än vad man möter idag, och idag lär man få bekänna färg. Man ställs mot ett Kristianstad som gått som tåget och som bland annat har en bättre vinnarmentalitet. Jag vill se mer av det man visade mot Malmö för att jag ska tro på Ystad mot ett Kristianstad. Upp till bevis ifall man kan slå Kristianstad.

Ser vi till Kristianstad så har man bara vunnit och vunnit. Senast underpresterade man, men ändå kunde man vinna ganska komfortabelt tillslut mot ett hungrigt Karlskrona. Innan det slog man Lugi på bortaplan vilket verkligen visade vilken kapacitet man erhåller. Ola har bra koll på Ystads spetskompetenser, och jag har svårt att se att man ska förlora mer än någon enstaka match i årets elitserie. Ystad, Lugi och Alingsås är de dom utmanar, men i mina ögon höjer sig Kristianstad över mängden. Spik!

Så mitt lir blir ganska uppenbart. Jag väljer att gå rakt ut och spika Kristianstad. Bettan erbjuder ett odds på hela 2,35 och insatsen får ligga på medel!