Vi får se två skånska derbyn i loppet av en och samma dag då Ystad tar emot Malmö som kommer på besök. Ystad har gjort ett framträdande hittills och det slutade i en vinst medan Malmö hunnit spela två matcher där man vunnit samt förlorat. Jag förväntar mig en tight match med mycket krig och vilja. I mina ögon är detta helt öppet och därifrån hittar jag ett fint tips som är värt att lira. Häng med!

  • Match: Ystad IF HF – HK Malmö
  • Spel: HK Malmö +3,5
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:15

Ystad som fått in ingen mindre än Kim Andersson, kunde vinna mot ett kämpande Aranäs efter ett kanon spel av målvakten Anders Persson. Trots att slutresultatet skrevs till 23-29 så var man pressade i stora delar av matchen och ett försvarsspel där man punktade Kim samt Lucas Nilsson, ställde till det rejält för Ystad. Detta är något många lag kommer ta i beaktande och köra mot Ystad då dessa två spelare i princip betyder allt. Idag ställs man mot Malmö och gör man samma typ av drag där lär det blir svårt att anpassa sig. Tuff match där jag anser Ystad som överspelade.

Över till Malmö som i inledningen av denna säsong gjort det bra och visat upp en god handboll som helt klart kan ställa till det mot topplagen. Man har hunnit spela två skånska derbyn i starten varav en slutat i förlust och en i vinst. I premiären mot Lugi var man förvånansvärt bra, och var med i matchen ända in i slutet där man tyvärr fick ge sig och torska med uddamålet. Senast slog man Karlskrona med 32-28 efter hela tio baljor av Pecikoza och formen på den gubben är på topp. Om Malmö kikat på Ystads premiärmatch, som man säkert har, såg man vilka problem laget fick vid en två punkt och gör man likadant idag tror jag man får utdelning. Oavsett så kommer detta bli en rafflande och jämn tillställning och att man ska stå i ett så pass stort odds tycker jag är fel.

Så vad blir mitt lir? Mitt resonemang bygger på att Malmö har visat god form samt att Ystad hade en hel del problem mot Aranäs som lyckades få bort Kim samt Lucas ur spel. Skånskt derby med blandade känslor lär sluta i en jämn tillställning och Malmö +3,5 ger ett odds på hela 2,00. Det plockar jag och insatsen får ligga på medel!