Jag uttalade mig i mina tidigare rekar att denna match-serie skulle vara den mest intressanta, men sanningen är att den nästan blivit den minst intressanta då Ystad redan kan avgöra idag mot Malmö då man har två raka segrar. Det syns vilket lag som faktiskt håller högre klass och som är snäppet bättre både i det fysiska men också taktiska. Det finns inga hinder idag och jag tror allt fortsätter på samma väg. Ystad mot semifinal. Häng med!

  • Match: Ystad IF HF – HK Malmö
  • Spel: Ystad IF HF -2,5
  • Odds: 1,76 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Malmö har enligt mig varit rent ut sagt dåliga och har inte riktigt bjudit upp till match ens. Man har testat sitt vanliga 6-0 försvar samt ett 4-2 där man punktar Kim och Lucas, men vad man än gör funkar det inte. Adam Lönn är nog den spelaren som jag ändå vill ge godkänt till då han har slitit framåt och verkligen satsat fullt ut konstant. Men när inte hela bygget fungerar mot ett Ystad som i grund och botten är det bättre laget, har man svårt att ens få med sig något. Jag hoppades på att man skulle kunna skrälla i och med att man i vissa delar av säsongen sett oslagbara ut, men så är inte fallet. Ystad kommer vinna idag, på hemmaplan, i sin borg, och adjö med Malmö.

Ystad har skapat ett perfekt läge då man kan avgöra på hemmaplan framför sin publik, och samtidigt bespara någon extra match i benen. Senast slog man Malmö med 31-33 på borta mark vilket var starkt och naturligtvis var det Lucas Nilsson som fick stå för målskyttet. Han bombade in hela åtta baljor och det funkar tydligen inte att varken punkta eller låta honom spela fritt. Ystad tillhör toppen och efter att ha visat upp en grym högsta nivå, anser jag att man har väldigt goda chanser till finalspel, om man inte åker på Kristianstad i semi. Fast först dagens match där man bara ska gå ut och vinna. Jag hittar en fin lina och lirar!

Så vad blir mitt lir? Jag tror på Ystad och ser dem redan klara för semifinal. Malmö har gjort mig besvikna och får istället satsa på nästa åt. Ystad -2.5 liras till en insats på medel!