Denna onsdag är helt fullspäckad av handboll och jag har valt att reka ett skånskt derby där Ystad tar emot Malmö. Ystad som har imponerat stort och är enligt mig ett av seriens bästa lag, och kommer från en komfortabel seger mot Hammarby senast. På andra sidan planen har vi Malmö som är på väg in i en svacka och förlorade senast mot sin skånska kollega Lugi. En intressant match där jag förväntar mig högt tempo och en hel del kamp. Ett av lagen är bättre och bör ta hem detta. Häng med!

  • Match: Ystad IF HF – HK Malmö
  • Spel: Ystad -2,5
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19,00

Gästande Malmö har på senaste tid tappat mark och har två tunga raka förluster mot bland annat sin skånska kollega från Lund, Lugi. Senast torskade man som sagt mot dem och slutresultatet fastställdes till 30-33 i Lugis favör. I matchen innan det förlorade man mot Skövde med 27-25, och som man kan se så har försvarsspelet samt målvaktsspelet inte fungerat så bra. Att släppa in 60 mål på två matcher är oacceptabelt. Idag möter man enligt mig ett bättre lag än Skövde och Lugi, och det krävs en hel del förbättringar för att man ska kunna knipa poäng. Skadeproblemen fortsätter att drabba Malmö vilket inte är positivt. Ska vi även se till inbördes möten så talar det inte i Malmös fördel.

Inbördes möten:

Malmö – Ystad = 21-22
Ystad – Malmö = 33-29
Malmö – Ystad = 31-17
Ystad – Malmö = 27-27
Malmö – Ystad = 23-24

Som man kan se så har Ystad en facit på 3-1-1 mot Malmö vilket är en klar fördel. Förutom det så har man inför i år blivit ett riktigt starkt lag och är uppe i toppen av tabellen. Man kommer till dagens match med två raka segrar i bagaget och dessutom två oerhört komfortabla segrar mot Redbergslid och Hammarby. Som alltid när Ystad spelar, så kan jag inte sluta berömma världstalangen Lucas Nilsson som helt klart är topp tre om inte Elitseriens bästa spelare. Hittills har ingen kunnat stoppa honom, så upp till bevis ifall Malmö löser det!

Sammanfattningsvis så talar allt för Ystad. Man krigar på uppe i tabellen medan Malmö kämpar för en slutspelsplats. Jag lirar därmed -2,5 Ystad då jag tror det kan rinna undan lite. Insatsen ligger på medel!