Nere i Ystad får vi se två Skånelag drabbas samman i en kvartsfinal då Ystad tar emot Malmö som åker på besök. Den på förhand mest jämna slutspelsmatchen står på spel där Malmö kommer till detta mötet med en fin slutspurt medan Ystad även dem gjort det bra säsongen igenom. Fyran mot femman i tabellen och en spännande match väntar. Ystad är storfavoriter vilket öppnar upp spelvärdet på gästerna och då jag anser att det inte skiljer så pass mycket mellan lagen, väljer jag att chansa. Häng med!

  • Match: Ystad IF HF – HK Malmö
  • Spel: HK Malmö rak vinst
  • Odds: 3,50 @ bet365
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 19.10

Börjar vi med Ystad så kan vi konstatera att man likt många andra lag haft sina med- och motgångar. Man har stundtals spelat en riktigt bra handboll med två stjärnor i spetsen i form av Kim Andersson och Lucas Nilsson, för att emellanåt tappa och göra dåliga insatser. Man har haft en hel del matchning då man varit med i både Europa cupen och elitserien samtidigt och det har visat sig vara slitsamt. Nu kommer Kim och Lucas från ett OS-kval och frågan är ifall man är helt redo på att ta på sig allt ansvar återigen? Malmö är värsta tänkbara motståndare som man kunde få i en kvartsfinal och i mina ögon blir det tufft. Att man har blivit så pass stora favoriter kan jag inte förstå och jag lirar emot!

På andra sidan står ett hungrigt och utvilat Malmö som överraskat många i år. Man är tunga att möta när Persson, Månsson och Lönn får igång sitt skytte och det stabila försvaret gör sitt bakåt. Ett riktigt bra nyförvärv inför i år var även Beutler som gjort succé och femteplatsen i tabellen var minst sagt välförtjänt. Det var ingen slump att inget av topp tre lagen valde Malmö och Ystad blir tvungna att lira. Bortaplan blir naturligtvis svårt men att man ska stå i ett odds på 3,50 kan jag inte förstå. Spelvärdet är högt, och alla favoriter kan väl inte promenera hem vinst efter vinst? Jag går emot och tror på Malmö!

Ystads viktigaste spelare har varit iväg på landslagskamper och kan vara slitna medan Malmö gjort det bra och är tunga att möta med sitt systematiska spel. Oddset på raka tvåan ligger på 3,50 och det är framförallt därför jag lirar. Insatsen får ligga på strax under medel!