Storfavorit mot bottenlag är alltid tråkiga matcher, speciellt när favoriten erhåller hemmaplan = inget spelvärde. Detta får vi se i ett möte då Ystad tar emot Drott från Halmstad. Ystad som blandar och ger, har inte riktigt hittat rytmen i sitt spel trots att man har en stjärntrupp medan Drott bara förlorar konstant och lär se allsvenskan nästa år. Lite ironiskt när man på unibet inte ens sätter ett odds på Ystad ha-ha, men jag håller med helt och hållet att man kommer vinna enkelt och hittar i stället en fin mållina som ser rimlig ut. Häng med!

  • Match: Ystad IF HF – HK Drott Halmstad
  • Spel: Ystad IF HF över 31,5 mål
  • Odds: 1.80 @ unibet
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 19.45

Jag kan tyvärr inte specifikt säga vad som är felet hos Drott då allt i princip inte funkar. Försvarsspelet är uselt, anfallsspelet består av individuella prestationer och målvaktsspelet är under all kritik. Senast torskade man hemma mot ett Ricoh som startat lika dåligt som en själv, och ändå åkte man på en förlust med hela sju bollar. Slutresultatet skrevs till 22-29. Idag lär det rinna undan när man gästar ett Ystad som är ett topp lag och frågan är bara hur många bollar man ska släppa in.

För Ystad kommer detta möte i ett perfekt läge eftersom man inte riktigt hittat rytmen i sitt spel. En del nyförvärv och två storspelare måste fungera tillsammans vilket inte alltid är så enkelt. Senast fick man med sig ett oavgjort resultat mot Guif på hemmaplan och besvikelsen var stor då man hade matchen sista fem-tio minuterna. Idag möter man seriens sämsta lag och jag tror vi får se stor show med Lucas Nilsson och Kim Andersson i täten. Att man gör mer än 30 mål tvekar jag inte på och hittar därmed en fin mållina!

Ystad är överlägsna i denna match och jag tror man krossar Drott. Jag lägger in en slant på Ystad över 31,5 mål och slanten får ligga på strax över medel!