Ett möte mellan toppen och botten vankas då Ystad tar emot nykomlingarna Aranäs som åker på besök. Aranäs åkte på en tuff förlust senast och försöker hämta sig mot ett Ystad som går som tåget med sina spetsspelare i täten. Spelvärdet är lite ironiskt då man inte ens kan hitta ett odds på hemmalaget och handikappslinorna ligger skyhögt. Förståeligt då det egentligen redan på förhand är klart vilket lag som ska ta hem detta. Jag utgår dock ifrån en annan synvinkel och hittar ett litet annorlunda tips. Se min motivering!

  • Match: Ystad IF HF – HK Aranäs
  • Spel: Ystad IF HF under 31,5 mål
  • Odds: 1.86 @ Unibet
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 19.45

Börjar vi med Aranäs så kommer man till denna match med en jobbig förlust mot Karlskrona i bagaget. Det är just i sådana möten, på hemmaplan, man ska plocka poäng och i slutändan kommer det att komma fram att det är oerhört straffbart. Man underpresterade och det är något som kännetecknar nykomlingar på så sätt att man blandar och ger i sina prestationer. Idag ställs man mot Ystad som är ett topplag och man kommer få bekänna färg. Lagen har mötts en gång tidigare i år och då åkte man på torsk efter en god insats av just precis Aranäs. Man ställde till det för Ystad när man helt plötsligt började punktmarkera Lucas Nilsson och Kim Andersson och laget fick problem att etablera ett anfallsspel. Jag tror på samma taktik idag och där av lär det bli en konstig matchsituation. Jag tror att man oavsett det förlorar men det viktiga är att man lär få Ystad  ur rytm och krångla till anfallsspelet vilket enligt mina böcker lär resultera i mindre insläppta mål.

På andra sidan står Ystad och egentligen behöver man inte analysera särskilt mycket. Man är det bättre laget och ska bara ta hem vinsten. Något som är intressant är att Lucas Nilsson samt Kim Andersson står för ungefär hela Ystads anfallsspel vilket vi bland annat fick se i det senaste mötet när man vann mot Malmö. En punktmarkering skulle innebära att dessa spelare plockas bort och därmed försvinner minst 10-15 mål för hemmalaget. Då linorna är satta så pass högt väljer jag att gå emot!

Så vad blir mitt lir? Som jag tidigare nämnt så är linorna satta högt och unibet erbjuder en mållina på Ystad över 31,5 mål. I första mötet lagen emellan lyckades man inte gå över den linan, och stannade på 29 mål. Jag tror på samma scenario idag och hoppas på att min teori slår in. Där av liras Ystad under 31,5 mål till en mindre insats!