Nere i Ystad får vi se ett derby när Karlskrona kommer på besök i hopp om att kunna skrälla. Ystad kommer till detta mötet med två raka segrar i bagaget och formen är stigande medan Karlskrona fortsätter att gå tungt och man har inte tagit en seger på fyra raka matcher. Självklart är hemmalaget storfavoriter, och det med all rätta, men även handikappslinorna har dåligt spelvärde och jag väljer i stället en underspelslina som på förhand ser fin ut. Häng med!

  • Match: Ystad IF HF – HIF Karlskrona
  • Spel: Under 52,5 mål i matchen
  • Odds: 1,80 @ Bet365
  • Units: 7/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Karlskrona har haft det tufft säsongen igenom vilket är förståeligt då vi inte ska glömma att man är nykomlingar. I vissa matcher har man en tendens att blixtra till men vanligtvis ser det väldigt trögt ut. Det jag saknar mest är framförallt farten framåt och det är mycket uppställt anfallsspel vilket oftast resulterar i målsnåla matcher och inte minst tråkiga. De senaste tre matcherna har slutat: 23-23, 21-20 samt 19-21 och man kan direkt konstatera att det är oerhört lite mål. Mot Ystad lär man inte ändra sin matchbild då man möter ett riktigt bra motstånd och lyckas man få ner tempot så mycket som möjligt, gynnar det en själva. Jag tror på målsnålt och lirar en underspelslina!

Ystad å andra sidan har hittills gjort en helt okej säsong, och placerar sig för tillfället på en slutspelsplats. Jag har berömt detta gäng en hel del, men tänker sluta göra det då man enligt mig inte presterat så bra som man egentligen har kapacitet till. Efter EM har vi fått se en riktigt sliten Lucas Nilsson och tränarna gör helt rätt i att bänka honom. Kim Andersson har inte imponerat och dessa två huvudfigurer måste komma igång för att man ska kunna hota i ett eventuellt slutspel. Jag var och kikade live när man mötte Redbergslid på bortaplan och efter en stark första halvlek, kunde man tillslut knappt men säkert vinna. Att man däremot ska slå Karlskrona är det inget snack om trots dessa frågetecken, men då det inte sett 100 ut vågar jag inte plocka en handikappslina. Jag väljer däremot att lira en underspelslina då laget man möter älskar att slå ned på takten och när det som sagt finns frågetecken i laget, stärker det mitt spel!

Så min analys är klar och tydligt. Jag tror på lite mål och lirar under 52,5 mål i matchen till en insats på strax över medel! Spelvärt ner till 1,70 skulle jag säga, så in och plocka!