Det andra skånska derbyt denna onsdagen befinner sig nere i Ystad där vi får se Karlskrona åka och gästa. Ystad som imponerat utan att få till det lilla sista, har stora förhoppningar på sig i dagens möte mot Karlskrona som varit riktigt bra för att komma in som nykomlingar. Denna onsdag bjuder på tre matcher med solklara favoriter och som ni kan se så har jag trott på en favoritbetonad omgång hittills. Idag står jag fast vid det att jag tror på favorit laget, och Ystad bör med tanke på förutsättningarna ta hem detta med ett par bollar. Häng med!

  • Match: Ystad IF HF – HIF Karlskrona
  • Spel: Ystad IF HF över 29,5 mål
  • Odds: 1,90 @ unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Karlskrona som är nykomlingar har i början av säsongen gjort det bra och slagit det motstånd man ska slå, samtidigt som man förlorat mot de lag man vanligtvis inte ska ha någon chans mot. Vinster har tagits mot Drott och Aranäs, och förlusterna har kommit mot Kristianstad, Lugi och Malmö. Man har haft fått in ett par spelare inför säsongen som tillfört med mycket och då tänker jag framförallt på Jakob Nygren som gjort det riktigt bra. Idag får dock Nygren och Co. det svårt då man möter ett lag som man som sagt vanligtvis inte ska slå, och jag kan inte tro att man ska ha något här att hämta. Avslag!

Ystad eller ska man säga Kim Andersson och Lucas Nilsson som är i princip hela lagets offensiv. Ett frågetecken inför i år har varit ifall man ska kunna lappa ihop dessa skickliga spelare till ett fungerande ting, och inledningsvis har man verkligen visat att man kommer ha med den absoluta toppen att göra. Senast mot Lugi tappade man i andra halvlek och fick med sig ett oavgjort resultat i och med matchens sista kast. Idag möter man ett betydligt enklare motstånd och med den offensiven man erhåller lär man få håll på ett Karlskrona som är nykomlingar.

Så vad blir mitt lir?Ystad anses vara storfavoriter, väljer jag att lira en mållina som ser rimlig ut. Ystad över 29,5 mål erbjuder ett odds på 1,90 hos unibet. Insatsen får ligga på strax över medel!