Dagens första rek-match spelas I Ystad där Hammarby kommer på besök. Två lag som inför i år har överraskat rejält då man framförallt tappat en del spelare. Ystad som enligt mig är en av Elitseriens bästa lag, krossade Redbergslid senast medan Hammarby även dem kommer från en skön hemmavinst. Vilket lag drar det längsta strået?

  • Match: Ystad IF HF – Hammarby IF HF
  • Spel: Ystad -2,5
  • Odds: 1,85 @ betway
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 19,00

”Bajen” som man brukar kalla dem har stundals spelat en underhållande och fartfylld handboll året igenom. Jag skulle även säga att Hammarby är det laget som förändras mest när det kommer till hemma och borta –plan spel, då man är betydligt mycket starkare i Eriksdalshallen med sitt goa tryck från läktaren. I sin senaste match slog man Lugi just precis i Eriksdalshallen och man utnyttjade Lugis svagheter, vilket jag måste ge coachen Kalle Matsson rejält med beröm då han analyserat sin motståndare på ett riktigt bra sätt. Innan denna match fick man se sig besegrade borta mot Skövde med hela 30-20, och man underpresterade totalt. Och det var just precis dessa två matcher som fick mig att inse hur stor skillnad det är för ”bajen” att spela på hemma samt borta –plan, för att förlora med 30-20 mot ett svagt Skövde och sedan vinna mot ett stort och starkt Lugi med 32-29 är två markanta kontraster. Om vi för blickarna mot dagens match så kommer man ändå utvilade och kompletta efter sex dagars vila.

Drar vi oss till hemmalaget och pratar om deras senaste prestation så kan man inte säga något mer än att den var fantastisk. Man ska ha i åtanke att Redbergslid har slagit topplag på just precis hemmaplan, och att åka ner och vinna med 26-33 där är lysande. Inför i år har man fått ihop en bra lagsammanhållning, vilket jag tror är en av nycklarna till framgång. Sedan måste jag även berömma Elitseriens, enligt mig, bästa spelare och det är Lucas Nilsson. Killen är endast 18 år och spelar på världsklass nivå. Han blev även nominerad till månadensspelare och gjorde även elva strutar senast. Fortsätter han såhär så kommer han bära detta Ystad långt. Om vi ska vända oss och prata om laget istället så är man oerhört starka på hemmaplan och har 6-0-1 i protokollet. Man verkar vara tillbaks i form och skadefria, vilket ökar chansen till vinst.

Så vad ska man spela? För mig så finns det ett självklart spel i denna match och det är att Ystad ska gå som segrare med ett par bollar. Man är klassen bättre än Hammarby och hemmaspelet har sina fördelar. Jag går därmed in hårt på Ystad ska vinna och tror de löser en lina på -2,5!