Idag får vi se ett intressant möte nere i Skåne när Ystad tar emot slutspelsjagande HammarbyYstad är för tillfället inne i en storform och bara vinner och vinner medan Hammarby även dem imponerat på sistone och är med och jagar topp placeringar. Sådana här möten kommer i slutändan avgöra en hel del och bägge lagen har en press på sig att vinna, då man nästan har som krav att vara med i slutspel. Enligt mig är det skillnad i kapacitet samt form och hemmalaget är de jag tror på mest idag. Häng med!

  • Match: Ystad IF HF – Hammarby IF HF
  • Spel: Ystad IF HF -2,5
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi med Ystad som är det laget jag tror på mest idag, så kommer man till detta mötet med tre raka vinster i bagaget. Dessa segrar var mot lag som Alingsås borta, Redbergslid borta samt Karlskrona hemma, vilket inte är några enkla motståndare och trots det kunde man triumfera. Senast mot Alingsås fungerade verkligen allting och man vann med hela 19-27 i Estradarena. Det är inte många lag som vinner där uppe men när Andreas Persson och Kim Andersson stämmer matchen ut, blir det svårt för vilket motstånd som helst att ro på dessa. Idag ställs man mot Hammarby och jag förväntar mig en ny uppvisning. Jag tror man vinner och gör det komfortabelt!

På andra sidan står Hammarby som likt Ystad även dem gjort det bra och kommer till detta bortamötet med en fin form. Man har förvisso ställts mot enklare motstånd i form av Aranäs och Drott, men samtidigt slagit Sävehof plus ett oavgjort resultat mot MalmöPuyol nämns som vanligt i varje kontext när Hammarby ska spela och det är oerhört viktigt att han fungerar matchen ut ifall att man ska ha någon chans. Senast man mötte Ystad blev det torsk med tre bollar. Det var då på hemmaplan och idag får man i stället åka och gästa. Enligt mig lär det bli för tufft och lirar emot ett formtoppat Ystad.

Så vad blir mitt lir? Ystad är det bättre laget samt erhåller toppform. Hemmaplan och fansen lär pusha laget till ännu en seger. Ystad -2,5 liras till en insats på medel!