Denna vecka fortsätter att bjuda på en hel del handboll och idag får vi se ett möte nere i Skåne där Ystad tar emot gästande Eskilstuna Guif. Guif som för dagen åker på besök, har inledningsvis inte kommit upp i nivå medan Ystad tvärtemot tagit ett par fina segrar och säkerligen kommer vara med uppe i toppstriden. Jag utgår från form och prestation, och där höjer sig ett lag ett antal steg över det andra. Häng med!

  • Match: Ystad IF HF – Eskilstuna Guif
  • Spel: Ystad IF HF -2,5
  • Odds: 1.68 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi med att kika på Eskilstuna Guif så kan man direkt säga att man inte motsvarat de förväntningar som ställts på en. Man är ett lag som ständigt varit med uppe i toppen och lyckats prestera varje år fram tills nu då man i de inledande omgångarna inte visat upp sådana takter. Tappet av mittsexan Atli Ingolfsson har satt sina spår och den nya idén med fyra niometersspelare har inte fungerat som man tänkt. Senast åkte man på ännu en torsk på hemmaplan där man vanligtvis är oerhört svårslagna och formen är tveksam. Idag ställs man mot Ystad som varit riktigt bra och jag tror man får det tufft!

Över till Ystad som visat upp helt andra takter gentemot Guif och man har fått ihop en riktigt bra trupp. Senast krossade man Skövde på bortaplan med hela 18-27 vilket var ens tredje raka seger. Man har ett riktigt skönt ”go” i laget tillsammans med ett par klass spelare och jag tror det kan bära lång i år. Då man möter ett motstånd som formen pekar nedåt på, tror jag man bör ha riktigt goda möjligheter till att vinna. Hemmaplan är ett stort bonus och jag spikar!

Så vad blir mitt lir?Ystad ses som storfavoriter, väljer jag att ta mig till en handikappslina som ser rimlig ut. Ystad -2,5 ger ett klart spelvärt odds och jag höjer insatsen till strax över medel!